Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Mark Lemmens
Even over dat water vocht onttrekt aan je lichaam: dat klopt dus niet. Wat er wél gebeurt is dat je lichaam een bepaald...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Watertest - heb jij ook Ik Kies Bewust uit de kraan?
Ik at wel eens de Boeuff Bourgingon van Struijk: rundvlees, met krieltjes en aardappeltjes in zo'n blik. Eerlijk gezegd: best...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kant-en-klare bekentenissen gevraagd
Ik ontdooi vlees altijd in een plastic zak (met zo min mogelijk lucht, en goed dichtgeknoopt) in koud water. Werkt prima....
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Vakkennis: vlees
“Die vloeibare voedingsmiddelen die normaal gesproken uit een kopje, beker of glas worden genuttigd (incl. producten die per...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Watertest - heb jij ook Ik Kies Bewust uit de kraan?
Ik ben het eens met co hierboven: iemand aanspreken, die ik niet ken, met enkel zijn achternaam, vind ik niet netjes. Onbeleefd....
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wouters
Ik werk voor een detacheerder, en kom dus regelmatig met verschillende bedrijven in contact. Ook al heel wat bedrijfskantines...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Een kroket en een glas wijn horen bij de bedrijfslunch, niet geneuzel over kcal's
Dick, bedankt, ook voor de mail. De brief aan de RCC met de (kleuren-)uitdraai ligt klaar, en gaat vandaag/morgen op de bus. Ik...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kies bewust Sourcy met suiker
then a paleolithic type diet comprising lean meat, fruits, vegetables and nuts, and excluding nonpaleolithic type foods, such as...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Snacken zonder schuldgevoel
Maar: er zit nog weinig vlees op de botten van het antwoord op de vraag hoe rood vlees goedkoper kan zijn dan spek. Mag ik een...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
Nick, 1950 - 2009. 59 jaar. In die tijd kan er best een nieuwe product bijkomen toch? Stel dat Zeeuws spek ik 1952 is bedacht,...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
De prijs van Ossenworst & Zeeuws Spek
Wij zijn niet de enigen die hierover vallen:...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kies bewust Sourcy met suiker
Ik heb zojuist een klacht ingediend bij de RCC, met als grondslag mijn redenatie van hierboven. Ik hou jullie op de hoogte...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kies bewust Sourcy met suiker
Mag dit product zomaar 'water' heten (al dan niet met toevoeging van 'vitamine')? Dit is geen water meer immers, maar een...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kies bewust Sourcy met suiker
Wouter Klootwijk: vanwaar die tegenstand tegen halvarine, vraag ik me af? Ik snap dat échte boter lekkerder is, maar om nu zo...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kinderartsen waarschuwen voor vetfobie, Voedingscentrum geeft er een draai aan
De makkelijkste en snelste manier van polenta maken: Doe 1 deel polenta , 3 delen water en wat zout in een magnetron bestendige...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Polenta
Kort-door-de-bocht-analyse: de "Mac" wordt als een plekje voor het plebs gezien, vanwege het negatieve imago van hamburgers en...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Jonge hoog opgeleide vrouwen
Limburgse kaas is één van de dingen, samen met het zogenoemde 'zwartbrood' dat ik altijd van mijn moeder weer mee naar huis...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Streek - de 28e variant van de borrelnoot
Ik vraag me wel af: als ik dat broodje beleg met nep-ham, volvette kaas, een flinke klodder mayonaise en uiteraard een paar...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Een Bewust Broodje Bart
Geen wonder dat eten bij de Librije zo duur is ... ;-)
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Eerste uitzending Misset Horeca Live
For what it's worth: Fien, ik ben het met je eens.... helaas...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
De tong van Picasso
Ik snap de verontwaardiging, maar je vergeet in je redenatie 1 hele belangrijke overweging bij de bepaling van wat iets moet...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Antwoorden: de prijs van een potje gedroogde ui-achtigen
Nick: ik kan je verhaal over evolutie van smaak wel bevestigen. Toevalligerwijs een constatering die ik zelf een tijd terug ook...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Voorstel Jaarprijs Goede Voeding 2009
Groenten, vlees, brood gaat bij ons gewoon in de diepvries. Zelfgebakken brood eerst snijden, en dan hup in de vriezer. Voor...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Diepvries
Guillaume: Helaas voor Unox geeft een Unox-logo niet echt status ;-) Je vergeet het ludieke aspect. Een merk als Unox koppelen...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Sponsoring
Van het artikel: The experts said the levels found were low under the maximum residue levels allowed for fruit, but they were...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wetenschappers, kranten en Fanta
Ooit op bezoek een glas karamelthee gehad. Hoefde geen suiker of iets meer in. Vreselijke smaak...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Theevlek
Ailko:rijbewijs in kookvaardigheden? Geen fornuis in huis zonder kookbewijs? Geen sprake van! Als je mensen van het koken af...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Wellicht moet je koken beschouwen als een aan te leren vaardigheid. En zoals met alles dat je kunt aanleren: je moet wel...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Ik gebruik al jaren hoofdzakelijk rietsuiker. Nog afgezien van de smaak (die ik beter vind) is het meen ik ook nog eens zo dat...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Suikerriet
Definieer 'koken' eerst eens. Als ik een pan water op het vuur zet, daar gedroogde pasta in gooi, en vervolgens gehakt rul bak...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Dat kinderen zoet willen is een aangeleerd iets. Onze kinderen (2 en 3 jaar) zijn meer van het hartig. Zuur, scherp en kruidig...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Ooit een test gezien van rooibos thee. Er zat toch wel verschil tussen de merken. Zo bevatte de Lidl variant relatief veel...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Feestthee
Ik bak sinds anderhalf jaar het brood voor ons gezien. Eens in de 5 dagen of zo, verdwijnen er drie blikken in de oven, en...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Hoe bewaar jij je brood?
@Wouter: klopt, en ben ik me (uiteraard) ook van bewust. Het was meer om aan te geven dat de hier getoonde verpakking op mij...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Genoeg is genoeg
De quasi-humor van het motto zou mij weerhouden van een aankoop. Doet me teveel denken aan souvenir-shop met overpriced...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Genoeg is genoeg
In Grootegast (provincie Groningen) wordt al langer buffelmozarella gemaakt..
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Nederlandse buffelmozzarella
Maar dat zijn dus de frikadellen zonder 'n'. Wij hadden het thuis altijd over de Duitse en de Nederlandse variant. De Duitse is...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
Toch wordt er te pas en te onpas vitamine C toegevoegd aan allerlei producten. Waarom? omdat men denkt dat het nodig is. En het...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Stop zon in je eten
Ik sprak ooit een kok in een Chinees restaurant (De Mandarijn in Groningen, toen het nog bestond, stond hij als erg goed...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Authentiek, ambachtelijk, Hollands en slagerskwaliteit in Delfts blauwe zak
De Maillard reactie is in feite de karamelisatie van de natuurlijk suikers in voedingsmiddelen, die in feite bij elke...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Maar het komt toch ook omdat een magnetron alleen verwarmt? Een van de smaakmakers bij koken in een pan is immers de...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Klinkt mij te vallen onder hetzelfde kopje als 'laten we foliumzuur toevoegen aan brood'...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Stop zon in je eten
Wouter: even de borden met wat water besprenkelen, stapelen en een minuutje op hoog vermogen in de magnetron. Fijne, warme...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Pizza in de magnetron? Ja, dat valt inderdaad onder 'vreten'... Of liever: 'niet te vreten'....
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Het grootste nadeel van een magnetron zit hem voor mij (man, tja, sorry...) in 2 zaken: - het wordt niet mooi door-en-door warm....
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Sint Maarten, Sint Maarten De koeien hebben staarten De meisjes hebben rokjes aan Daar komt Sintermaarten aan! De afgelopen...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
11 november kinderen en deurbeleid
Wouter: niet rucola is elitair, maar Wholefoods wordt als elitair gezien, omdat het een relatief dure winkel is. Veel mensen...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Met Obama geen junkfood maar food miles in Witte Huis
Becel Keuken Light. 50% minder calorieen. Door 50% meer water. Wat verdampt bij verhitting. Waardoor je 50% meer nodig hebt....
Mark Lemmens
16 jaar geleden
Nominaties Jaarprijs Voedingscentrum bekend
En als die loempiaverkoper wél vegetarische loempia's had gehad. Had de vegetariër dan niet geslagen? M.a.w. maakt het...
Mark Lemmens
16 jaar geleden
Vegetarisch geweld
Om oud te worden, moet je honger lijden. Grote vraag: wil je zó oud worden?
Mark Lemmens
16 jaar geleden
Moet er een moratorium komen op voedingsadviezen en gezondheidslogo's?
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›