Hoe houden foodloglezers hun brood fris en welk brood eten ze?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Leuke tips, maar nu het volgende:
Gekochte bolletjes bewaren in de diepvries.
Dit gaat bij ons nooit goed.
Na een aantal dagen al, als je ze eruit haalt, blijkt de bovenkant van het bolletje los te laten, verkruimelen.
Hoe langer het in de vriezer zit hoe erger het is.
Soms laat het in zijn geheel los en het is dan allemaal niet meer zo lekker eten, meer voor de vogeltjes.
Het maakt niet uit waar het gekocht is, wij hebben de ervaring dat het bij alle supermarkt gekochte bolletjes zo is, bij de een wat meer of minder dan bij de ander.
Gewoon brood gaat altijd goed, stoppen wij altijd in een zakje met 2 plakjes en kunnen maanden in de vriezer blijven, behalve dat ze wat wit uit slaan gebeurt er niets bijzonders mee.
Alleen de bolletjes gaan fout, al na enkele dagen.
Wij gebruiken gewoon kleine diepvries zakjes met een diepvries zakkensluiter (wit plakbandje)en het gaat er gelijk na aankoop in, zeg maar binnen het uur.
Het komt dus niet van de warme bakker.
Heeft iemand hier een tip voor om eens te proberen?
Ahh brood..........het onderwerp dat me na aan mijn hart ligt.
Ik bak exclusief met zuurdesem en bewaar het in papieren zakken.
Restjes worden geroosterd of in schotels gedaan.
Wat Heylane zegt over 40 cent voor een brood en dat invriezen omdat het niet voor een lege portemonnee zorgt, vind ik triest.
Een zelfgebakken brood (gewoon standaard plain jane) kost nog altijd maar een fractie van dat spul dat de supermarkt brood noemt.
Dus voor 50 a 70 cent heb je een brood MET smaak EN een niet lege portemonnee.
Ik koop het allergoedkoopste brood bij AH (40 cent)en vries dat meteen in. Niet byzonder of erg lekker, maar het zorgt voor een volle maag (en niet voor een lege portemonee).
Ik koop nooit brood, maak bak ons eigen brood in zeer veel variaties. Veel lekkerder dan brood bij de meeste bakkers en vooral veel lekkerder dan brood van de supermarkt (lijkt net kauwgom). Ik snijd het brood na het afkoelen (op een rooster) in sneetjes en verpak het met 6 - 8 sneetjes in een plastic diepvrieszak. Ik laat het ontdooien in de plastic zak en smullen maar. Ook handig: voor de dagelijkse lunchpakketten snijd ik het brood, beleg het, verpak eerst in aluminiumfolie en dan in een diepvrieszak. 's Morgens pak ik er een pakketje uit en tegen lunchtijd is het brood ontdooid en smaakt (bijna) als vers.
We zijn in het dorp gezegend met een supermarkt (COOP) die een eigen bakkerij heeft. Errug lekker tarwe-tijger brood, licht van kleur, hapt lekker weg. Ze gaan in de diepvries in de plastic zak waarin ze gekocht zijn. In twee dagen is zo'n brood wel op, die kan wel zo lang in de broodtrommel bewaard worden. Sinds kort is die trommel een Tupperware met ventilatieroostertje, maar dat laatste doe ik eigenlijk niet zo veel op. We halen ook nog wel eens maisbolletjes, zelfde bakker, goede smaak, maar wel een beetje taai.
Pjotr hecht niet aan de smaak van het brood? Tss, je weet niet wat je mist! Qua hoeveelheden is het thuis niet goed haalbaar, maar als we een broodmaaltijd buiten de deur hebben geniet ik van alle verschillende soorten.