Foodlog, wat is dat?
Foodlog is dé site in Nederland als het gaat om onafhankelijke nieuwsgaring en het gesprek voeren over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid.

Daarnaast zijn wij procesmasters, die de juiste mensen met elkaar in gesprek brengen op basis van grondige kennis van diverse domeinen. Dit doen wij door middel van adviesopdrachten, onderzoeken, masterclasses, webinars en congressen.

Wat kun jij bij Foodlog betekenen?
Foodlog is inmiddels uitgegroeid tot een team van 7 inhoudelijke professionals die hun handen meer dan vol hebben aan de diverse projecten en de website. We zoeken iemand die ons de ledenadministratie, financiële administratie en het agendabeheer uit handen kan nemen. Ook iemand die kan ondersteunen met de verslaglegging van verschillende overleggen en het verzorgen van attenties bij blije en verdrietige gebeurtenissen. Maar ook wil meewerken aan het behouden van onze huidige leden en het werven van nieuwe leden en businessleden.

In dit kleine bedrijf met een informele sfeer en een platte bedrijfsstructuur wordt iedereen gezien en gehoord. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt. Graag zelfs, want in onze organisatie die in een paar jaar flink gegroeid is, is altijd behoefte aan een efficiëntieslag.

Functieomschrijving

  • Financiële administratie, zoals facturen opstellen en uitsturen, debiteurenbeheer en boekhouding (via Exact Online)
  • Ledenadministratie: beantwoorden van praktische lezersvragen en verwerken van abonnementswijzigingen
  • Proactief contact met onze zakelijke leden over hun lidmaatschap, facturering en lezers
  • Signaleren en werven van nieuwe businessleden en groepsabonnementen
  • Semi-complex agendabeheer met name voor oprichter Dick Veerman: van het inplannen van een-op-een-meetings tot groepsoverleggen
  • Officemanagement, zoals beheren van onze abonnementen, inloggegevens en onze contacten, en het verzorgen van praktische zaken bij in- en uitdiensttreding
  • Feestcommissie; samen met collega’s organiseer je gezellige activiteiten voor het complete Foodlog-team

Wij bieden
  • Een inspirerende werkomgeving in een klein bedrijf met gemotiveerde en gepassioneerde collega’s
  • Flexibele werktijden, een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor
  • Een platte organisatie waarin we je uitnodigen mee te werken aan de groei en ontwikkeling die we doormaken
  • Het gaat om een functie voor 20-24 uur, arbeidspatroon in overleg
  • Onze standplaats is Ede. We werken in de gerenoveerde Mauritskazerne. Ook virtueel weten we elkaar uitstekend te vinden via diverse teamtools

We vragen
  • Je kunt goed je eigen tijd indelen; je hebt namelijk veel verschillende taken
  • Je komt goed tot je recht in een informele sfeer
  • Je bent zelfstartend en werkt uitstekend zelfstandig, zoekt naar oplossingen en schroomt niet om hulp te vragen
  • Je bent alert op kansen en neemt initiatief. Kan iets efficiënter? Kaart het aan en verbeter, eventueel samen met collega’s. Een bedrijf dat ons nog niet kent? Leg de verbinding. Een potentieel nieuw lid? Hengel binnen!
  • Je bent sociaal en vindt het leuk relaties op te bouwen en deze te onderhouden
  • Je hebt kennis van en ervaring met boekhouding. Ervaring met Exact Online is een pré
  • Je bent accuraat en handig met computerprogramma's, denk aan Excel en andere Office-programma’s, content management systemen, MailChimp, Google Workspace en Active Collab
  • Je hebt affiniteit met de onderwerpen waarmee Foodlog zich bezighoudt
  • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels.

Geïnteresseerd?
Pak door en stuur vóór 15 april 2024 je cv en motivatie naar Bianca van der Ha, senior projectmanager voor Foodlog (06-82188140 en bianca@foodlog.nl) en Cécile Janssen, coördinerend (eind)redacteur bij Foodlog (06-10528148 en Cecile@foodlog.nl). Voor aanvullende informatie kun je terecht bij Cécile.

We houden van snel schakelen en willen eind april de procedure afronden.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.