Foodlog heeft in de loop der tijd bijzondere content verzameld. Hieronder vind je een overzicht van onze 'extracurriculaire' activiteiten die content opgeleverd hebben. Kijk voor de Foodlog-projecten hier.

Het Corona-effect

Van januari 2020 tot april 2022 gaven we de impact van de coronapandemie een vaste, eigen plek op Foodlog. Het leverde een unieke reeks dagelijkse artikelen op, gebundeld in het Corona-effect.

 

Bij de reeks bieden we een leeswijzer om de artikelen blijvend inzichtelijk te maken.

Ondertussen

Foodlog selecteert dagelijks honderden nieuwsberichten. We kijken door onze lens naar wat er in de (inter)nationale pers verschijnt over voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.

 

Van augustus 2019 tot augustus 2020 vertelden we in Ondertussen (de voorganger van Gespot) het verhaal van de dag door wat er zich 'ondertussen' afspeelde in de spotlights te zetten. 

Foodlog Context

In Context peilden we meningen over onderwerpen die in het nieuws zijn. Vaak waren ze al in een veelheid van berichten behandeld. Context geeft de 4 belangrijkste om een nieuwsfeit dat we uit willen lichten verdieping te geven, de lezers nemen deel in de poll én door te reageren. 

 

Het overzicht met de verschillende Contexten die Foodlog aan de orde stelde, vind je hier.

Foodlog Kwesties

De Kwestie verzamelt meningen, feiten, achtergronden en nieuws over één vraag. Doel: het antwoord.

Een Kwestie bestaat uit een openingsartikel, gerelateerde artikelen, verslagen van een eventueel openbaar debat dat ter afronding van de Kwestie plaatsvond en álle reacties. 

 

De Foodlog Kwesties vind je hier.

Foodlog Cursussen

Foodlog organiseerde verschillende cursussen, zowel als open inschrijving als in-company

 

Philosophy of Nutrition

- het cursusmateriaal (van/voor de deelnemers) is hier te vinden.

 

Food Interaction

- van de editie 2016 is hier het cursusmateriaal te vinden

- idem voor de editie 2017.

Foodlog Circles

Foodlog Circles zijn gesloten omgevingen voor gebruikers rond specifieke onderwerpen en projecten. Deelname vindt plaats op uitnodiging en is voorbehouden aan de leden van een Circle.

 

Het overzicht van de Circles vind je hier.