Foodlog
  • Thema's
    • Perspectief
    • Voedselketen
    • Dagelijkse kost
    • Gezondheid
    • Energie
    • AgriFoodNetworks
  • Over ons
    • Wat is Foodlog
    • Wat Foodlog bijzonder maakt
    • Wie zijn wij
    • Businessleden
    • Leden
    • Foodlog for Dummies
    • Foodlog Archieven
  • Projecten
    • Projecten
    • Dick Veerman over Foodlog
  • Vacatures
    • Foodbanen
    • Werken bij Foodlog
    • Stage bij Foodlog
  • Nieuwsbrief
    • Abonneren
    • Archief
  • Contact & Service
    • Lid worden
    • Ledenservice
    • Contactgegevens
    • Tip de redactie
    • Lid worden
    • Inloggen
  • Thema's
    • Perspectief
    • Voedselketen
    • Dagelijkse kost
    • Gezondheid
    • Energie
    • AgriFoodNetworks
  • Over ons
    • Wat is Foodlog
    • Wat Foodlog bijzonder maakt
    • Wie zijn wij
    • Businessleden
    • Leden
    • Foodlog for Dummies
    • Foodlog Archieven
  • Projecten
    • Projecten
    • Dick Veerman over Foodlog
  • Vacatures
    • Foodbanen
    • Werken bij Foodlog
    • Stage bij Foodlog
  • Nieuwsbrief
    • Abonneren
    • Archief
  • Contact & Service
    • Lid worden
    • Ledenservice
    • Contactgegevens
    • Tip de redactie
  • Home noun_news_2499927
  • Reacties
  • Gespot Group Copy 3
  • Laatste Shape
  • Flash
  • Video
  • Podcasts

Dagelijkse kost
Berichten uit alle Foodlog thema's

Culinaire rel in Italië: de fameuze traditionele keuken bestaat niet
+

+
Culinaire rel in Italië: de fameuze traditionele keuken bestaat niet

Culinaire rel in Italië: de fameuze traditionele keuken bestaat niet GespotRedactie, 28 mrt 2023, 20:08

Een journalist van de Financial Times interviewde de Italiaanse professor Alberto Grandi. Het interview vond op fluistertoon plaats, in Parma. Want wat Grandi te vertellen heeft, is voor Italianen zo ongeveer hoogverraad. Spaghetti carbonara...

Culinair ontdekt: schar
+
7

+
Culinair ontdekt: schar

Culinair ontdekt: schar Nick Trachet, 26 mrt 2023, 17:14

De winter is bijna vergangen, ik kocht nog snel een portie wintervisjes, scharretjes.

Hond en kat eten zoals wij, zetmeel, vegan en glutenvrij
+
3

+
Hond en kat eten zoals wij, zetmeel, vegan en glutenvrij

Hond en kat eten zoals wij, zetmeel, vegan en glutenvrij Cécile Janssen, 24 mrt 2023, 6:47

Is het je wel eens opgevallen dat met name honden verdacht veel op hun baasjes lijken (of andersom), dan zul je niet verbaasd zijn dat de levensstijl van baas en huisdier ook overeenkomen. Dat geldt ook voor voor wat ze eten.

Feest uit een gezellige doos, gevreesd door Jellinek
+

+
Feest uit een gezellige doos, gevreesd door Jellinek

Feest uit een gezellige doos, gevreesd door Jellinek GespotRedactie, 21 mrt 2023, 20:14

Achtduizend man en vrouw kwamen er op het zilveren verjaardagsfeestje van Flügel, het paarsroze shotje dat ongekend succes heeft als 'instapalcohol'. Met eigen ritueel: flesje tikken, dop met je tanden eraf schroeven, dop op je neus zetten, flesje...

Culinair ontdekt: mukbang 3

Culinair ontdekt: mukbang

Culinair ontdekt: mukbang Nick Trachet, 19 mrt 2023, 19:30

Twee weken geleden had ik het over samen eten, en hoe belangrijk dat is. Ik heb in het verleden ook veel alleen moeten eten, op dienstreizen, en in de tijd dat ik nog niemand naast mij had. Dat is niet zo vrolijk. Er zijn mensen die daar immuun voor...

Culinair ontdekt: confit 16

Culinair ontdekt: confit

Culinair ontdekt: confit Nick Trachet, 13 mrt 2023, 7:00

Op een avond verscheen op tafel een bil van een dier dat leek op een vogel. Maar de smaak was eigenaardig, de textuur vreemd. “Nick, wat eten wij hier eigenlijk?” vroeg een disgenoot. Ik moest mij gewonnen geven. Ik ben het aan de kelner gaan...

Radicale vernieuwing nodig in plastic verpakkingsland
+
0

+
Radicale vernieuwing nodig in plastic verpakkingsland

Radicale vernieuwing nodig in plastic verpakkingsland Annika de Jong, 10 mrt 2023, 6:32

Fossielvrij verpakken, 0% zwerfafval van verpakkingen en 0% schade aan mens en milieu in 2050 betekent plastic zoveel mogelijk durven loslaten. Hoe we nu met plastic verpakkingen omgaan, moet helemaal anders. De belangen en verdienmodellen van...

Gekweekte zwemblaas veel sneller winstgevend dan kip 1

Gekweekte zwemblaas veel sneller winstgevend dan kip

Gekweekte zwemblaas veel sneller winstgevend dan kip Redactie, 9 mrt 2023, 6:44

Twee jaar nadat Singapore kweekvlees goedkeurde voor menselijke consumptie, moet de massaproductie nog beginnen. Kweekvlees maken is namelijk duur en kost gemakkelijk vele keren meer dan het origineel. Vandaar dat het kweken van luxeproducten zoals...

Culinair ontdekt: winteroctopus 21

Culinair ontdekt: winteroctopus

Culinair ontdekt: winteroctopus Nick Trachet, 6 mrt 2023, 7:22

Wij denken bij het eten van inktvis makkelijk aan de Middellandse Zee, aan vakantie en Griekse stranden. Toch zijn inktvissen dieren die overal voorkomen, ook in de Noordzee. En het is niet in de zonnige zomer, maar net nu, in de winter, dat men ze...

Verpakker betaalt voor opruimen afval, Duitsland volgt ons voorbeeld 0

Verpakker betaalt voor opruimen afval, Duitsland volgt ons voorbeeld

Verpakker betaalt voor opruimen afval, Duitsland volgt ons voorbeeld Redactie, 5 mrt 2023, 17:15

Afgelopen donderdag stemde de Duitse bondsdag over een wetsvoorstel dat de kosten van het opruimen van plasticafval bij de producenten van dat vuil neer gaat leggen. Het wetsvoorstel is aangenomen. Voortaan komen de kosten die gemaakt worden om...

Streep door verplicht gratis water in Waalse restaurants 14

Streep door verplicht gratis water in Waalse restaurants

Streep door verplicht gratis water in Waalse restaurants Redactie, 4 mrt 2023, 7:24

De Waalse regering beloofde in 2019 de horeca te verplichten om gratis water te schenken. Maar de regering trekt deze belofte in. "Gratis bestaat niet: iemand betaalt er op een gegeven moment altijd voor,” zegt de Waalse minister van Economie,...

La Vie haalt je met humor van het vlees
+
5

+
La Vie haalt je met humor van het vlees

La Vie haalt je met humor van het vlees Matthijs Bremer, 1 mrt 2023, 18:06

De Franse producent van vleesvervangers La Vie maakt een stormachtige opmars door. In slechts een jaar tijd haalde het product de top 3 van bestverkopende Franse vleesvervangers en inmiddels ligt het merk in de supermarkten van Nederland, België en...

123 Volgende ›
Foodlog gebruikt cookies. Vertel mij meer Ik snap het
  • © Foodlog 2005 - 2023
  • Disclaimer
  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacybeleid
  • Notice & Takedown