Hoe houden foodloglezers hun brood fris en welk brood eten ze?
Ahh brood..........het onderwerp dat me na aan mijn hart ligt.
Ik bak exclusief met zuurdesem en bewaar het in papieren zakken.
Restjes worden geroosterd of in schotels gedaan.
Wat Heylane zegt over 40 cent voor een brood en dat invriezen omdat het niet voor een lege portemonnee zorgt, vind ik triest.
Een zelfgebakken brood (gewoon standaard plain jane) kost nog altijd maar een fractie van dat spul dat de supermarkt brood noemt.
Dus voor 50 a 70 cent heb je een brood MET smaak EN een niet lege portemonnee.
Leuke tips, maar nu het volgende:
Gekochte bolletjes bewaren in de diepvries.
Dit gaat bij ons nooit goed.
Na een aantal dagen al, als je ze eruit haalt, blijkt de bovenkant van het bolletje los te laten, verkruimelen.
Hoe langer het in de vriezer zit hoe erger het is.
Soms laat het in zijn geheel los en het is dan allemaal niet meer zo lekker eten, meer voor de vogeltjes.
Het maakt niet uit waar het gekocht is, wij hebben de ervaring dat het bij alle supermarkt gekochte bolletjes zo is, bij de een wat meer of minder dan bij de ander.
Gewoon brood gaat altijd goed, stoppen wij altijd in een zakje met 2 plakjes en kunnen maanden in de vriezer blijven, behalve dat ze wat wit uit slaan gebeurt er niets bijzonders mee.
Alleen de bolletjes gaan fout, al na enkele dagen.
Wij gebruiken gewoon kleine diepvries zakjes met een diepvries zakkensluiter (wit plakbandje)en het gaat er gelijk na aankoop in, zeg maar binnen het uur.
Het komt dus niet van de warme bakker.
Heeft iemand hier een tip voor om eens te proberen?