Dick Veerman

Dick Veerman

Hoofdredacteur Foodlog

Publieke contactgegevens

Biografie

Dick Veerman (Huizen, 1963) richtte Foodlog op in 2005. Van ‘blog’ groeide de site uit tot interactieve onlinekrant op het gebied van voedsel en voeding. De site maakt en kraakt nieuws en werd hét...

Dick Veerman (Huizen, 1963) richtte Foodlog op in 2005. Van ‘blog’ groeide de site uit tot interactieve onlinekrant op het gebied van voedsel en voeding. De site maakt en kraakt nieuws en werd hét opinievormende platform voor en door een grote diversiteit van mensen uit alle hoeken van de maatschappij.

Veerman werkte, na studies Romaanse Talen en Wijsbegeerte, jarenlang als adviseur op het gebied van strategie en marketing. Een vervelende vorm van reuma dwong hem een stap terug te zetten. Hij besloot te gaan promoveren op de organisatorische voorwaarden voor een beter bestuur van bedrijven op basis van wiskundige analyses van gedrag. Daar stopte hij mee toen zijn reuma behandelbaar bleek met moderne gentech technieken.

Vanaf dat moment startte hij zijn destijds ‘per ongeluk’ begonnen Foodlog door omdat hij het belangrijk vond dat meer mensen weten wat welke rol de productie, verwerking en verkoop van voedsel voor - of juist tégen - onze belangen kunnen spelen.

Veerman wil Foodlog de plek laten zijn waar de ‘strategische conversatie’ van de maatschappij over de toekomst van voedsel en voeding in de 21e eeuw kan plaatsvinden.

Felix Rottenberg zei ooit: ‘Dick zet echt de agenda voor duurzaamheid’. Van het D-woord moet hij niets hebben. Hij heeft het liever over innovatie. De wereld kan immers alleen maar vooruit. Hem gaat het erom de krachten bloot te leggen die ons en onze leefomgeving hinderen op weg naar de toekomst.

Samen kijken hoe we ze positief kunnen gebruiken in ons aller belang; vanuit die gedachte modereert hij Foodlog.

Drie live video-interviews met Dick: bij Ikon’s OBA Live (maart 2013), op Café Weltschmerz (mei 2016) en in 2020 op FL.
In Vork (maart 2018) sprak hij zich uit over het gesprek in de samenleving: We stellen elkaar geen vragen meer.

Mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Mobiel: + 31 (0)6 55 83 4010

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.