Hoe houden foodloglezers hun brood fris en welk brood eten ze?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
'Sneedjes'? SneeTjes!
En dan:
Woon nu in Italie (Abruzzo). Het Italiaanse brood wordt niet zo snel oud (dat lijkt echt een probleem waaraan voornamelijk het Nederlandse brood onderhevig is). Het gaat in de papieren zak in een plastic zak. Als het een beetje ouder wordt, gaat het op het vuur; gerookt knapperig brood met knoflook, olie en zout is mijn favoriete kostje! Verder vind ik het niet echt bijzonder, maar gelukkig dient het voornamelijk ter opleuking van de overige maaltijd. Een 'scarpetta' smaakt altijd!
Voorheen woonde ik in Duitsland (Berlijn). Het Duitse brood -mijn favoriet was een mix van desem en gist, niet al te grof- bewaarde ik altijd in de papieren zak in een trommel. Leuk dat je in Duitsland het brood naar gewicht koopt, vaak 500 gram of een kilo.
Schimmelen doen deze broden trouwens amper (ook weer een kwaal van het NLse brood).
Ik heb niet veel goede woorden over voor het Nederlandse gemiddelde brood. Te slap en het vult voor geen meter. Het kruimelt, wordt oud, schimmelt dat het een lieve lust heeft. Eigenlijk alleen lekker vers, met boter en hagelslag...
Vries het meteen in. Meestal Pain de Mediterrane of een andere van Appie.
Ik ben erg te spreken over het gemiddelde Nederlandse brood.
Ik eet zelden brood, want het glutenvrije fabrieksbrood is matig tot onsmakelijk.
Bak ik zelf broodjes, dan gaan die meteen op. Het volkorenbrood van mijn man: in een papieren zak in de broodtrommel, zo'n ouderwetse Brabantia.
O jeetje, dat voelt als een kerfje, een sneetje! Heb gauw een sneetje van dat gesneden brood gemaakt ;-)
Vriezen het brood meteen in en pakken wat we nodig hebben, zoals het intro vermeldt.
Meestal bakker Bart. Woudbrood en volkoren. Soms maisbrood. Veel Bartjes en kaasstengels. Voor de heb, dus als tussendoor. Nu wat minder met oliebollenbakker ('s Neerlands nummer 7 van vorig jaar) voor de deur :-)
Wij hechten niet erg aan de smaak van het brood. Wij vinden dat de smaak van het beleg moet komen en dus is smaakvol brood contraproductief.