Worst. Brabantse. Nee Broabantse. Droge. Nee dreuge. Lekker bij de borrel. Nee, 'dur goat niks boven unnun dreuge worst ob oewen vrijen dag'.

Is er iemand die dit nog leuk vindt?

Ik wil het niet weer hebben over streecknep. Maar wil het nou welles (of is het nou 'wellus', of 'wellis'?) weten: zijn er mensen die dit wel leuk, aardig sympathiek of een reden tot kopen vinden?

De worst wordt gemaakt door de firma Huls uit Vlagtwedde, provincie Groningen.

Ze maken ook echte Friese. Dat is tenminste nog een taal die een echte schrijfvorm heeft.

Jammer, maar ik heb Huls' Grunninger woarst niet kunnen ontdekken en dus niet vergelijkend kunnen vaststellen of er smaakverschillen zijn.

Enne, firma Huls, als jullie boos zijn, laat maar horen. Ik vermoed nl. dat jullie een van die bedrijven in Nederland zijn die nog wel echte worst kunnen maken.
Alleen die kul in marketing, daar moet wat aan gebeuren.

Of niet natuurlijk, dat gaan we hier ontdekken.
Dit artikel afdrukken