Gisteravond maar eens een K-en-K maaltijd genomen. Partner was de hort op, ik had nog een boel leeswerk te doen en geen zin om de keuken vuil te maken. Vorig weekend besloot ik 'ns gewoon mee te doen met de Nederlandse Jonesses. Die maaltijden schijnen prima te lopen, ook al als gevolg van de crisis. Minder buiten eten, maakt nog niet dat we dat zelf de pan maar weer pakken.

De rode kool van deze maaltijd was helemaal niet gek. De puree ook niet. Zelfs de hachee niet, al zat er maar anderhalf stukje vlees in. Hoewel ik aan de code kon zien dat de maaltijd uit een Belgische gaarkeuken komt (BE staat er dan), denk ik dat S. de Boer die een beetje heeft uitgekleed voor een Nederlandse consument. Maar daar wil ik het helemaal niet over hebben.

Overal hoor je het. Restaurants doen het slecht. We eten meer thuis en snel en goedkoop. Het restaurant laten we een beetje meer links liggen.
Bekentenissen gevraagd: wie hier eet wel eens Kant-en-Klaar? Wie sinds kort? Waarom? Welke vind je lekker en welke niet?

Don't be shy. Voor deze gelegenheid heb ik het met de redactie afgestemd: pseudoniemen mogen, zolang de redactie je IP-adres maar kent.

Dit artikel afdrukken