Tuuurlijk. Tis koffiedik want die man heeft heel wat aan z'n kop. Wat denkt foodlog: gaat het gazon om?

Terwijl Barack Obama erom bekendstaat dat hij voornamelijk biologisch eet, is George Bush een echte koeienman. Critici noemden Obama elitair toen bekend werd dat hij thuis biologische rucola eet van biosupermarkt Wholefoods. Gaat het Witte Huis veranderen met de nieuwe president? Ruth Reichl hoopte als hoofdredacteur van het Amerikaanse blad Gourmet Magazine al op een president die echt van eten houdt. Ze vertelde in september in Volkskrant Magazine dat ze graag zou zien dat Obama’s kinderen het gazon van het Witte Huis zouden omploegen tot een moestuin.

Food miles tellen
Reichl was jarenlang restaurantrecensent bij The New York Times. Zij vindt het positief dat het huishouden van Obama bekendstaat om het tellen van food miles. Als Obama president is, wordt die gewoonte niet meer als absurd, maar als een goed voorbeeld gezien, meent ze.

De voormalige recensent verwacht dat dezojuist gekozen president voedsel hoog op de agenda zet. “Ik denk dat hij er diep in zijn hart in gelooft. Hij eet zelf goed en wil dat zijn kinderen ook goed eten. Ik denk ook dat hij begrijpt hoe kwalijk zwaarlijvigheid is voor de gemeenschap. Diabetes is een groot probleem. Het kost de belastingbetaler een fortuin.”


bron: gourmetmagazine met dank aan VMT
Dit artikel afdrukken