Daarna moest het op broodjes en gerechten, want .... Ja, weet ik wat, maar je moet als consument nooit meer over eten hoeven na te denken. Je moet het gewoon KOPEN.
Bakker Bart heeft van een Gezond nu een Bewust Broodje gemaakt waar Unilever en de zijnen een homeopathisch puntje aan kunnen zuigen. Bart - de meest succesvolle bakker van Nederland, waar je kunt eten en brood en taart kunt meenemen - snapt hoe je de ene illusie met de andere kunt verbinden. Bart kletst niet over minder suiker, minder vet en minder zout maar over meer vitamines, meer sporenelementen, meer ijzer voor een gezondere huidskleur en meer omega-3 en -6. En nog veel meer.
Als klap op de vuurpijl heeft Bart's broodje pompoenpitten, want daar ga je meer van plassen. Gemeentes met veel Bartjes zijn al opgeroepen om extra openbare urinoirs te plaatsen. Zo gezond zijn deze meer in plaats van minder broodjes.
Niemand had durven dromen dat Ik Kies Bewust en de orthomoleculaire geneeskunde via Bart toch nog iets met elkaar zouden krijgen. Nu de strenge eetprofessor Frans Kok - fel bestrijder van de voedingsupplementen van alternatieve genezers - het eindelijk voor elkaar lijkt te krijgen dat Ik Kies Bewust
Bart snapt dat je het met meer verhaal moet verkopen. Wat wil je, moet hij gedacht hebben, mensen willen wel waar voor hun geld. Zou je doodgaan van extra vitamines (B1, B2, B12, C) in het broodje zelf en de gezonde sla, tomaat, sla, scharreleieren, komkommer en ham die altijd al op een broodje gezond zaten? Ben je mal. Als je maar gevarieerd eet en niet teveel, is er niks aan de hand.
Bart, gooi dat stickertje toch weg en vertel gewoon dat je een broodje meer hebt. Iedereen heeft al Bewuste minder broodjes.
Hier vind je de rugtekst van het Vitaal Bartje, het meer in plaats van minder broodje.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wouter de Heij, een kleine selectie uit het ruime aantal artikelen hier over Ik Kies Bewust en de consequenties van die labelarij:
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/kies_bewust_is_goed_voor_omzet_in_ijsjes/
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/nept_ik_kies_bewust_volgens_casimir/
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/te_laat/
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/ik_kies_bewust_doet_water_in_de_ban/
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/calve/
- http://www.foodlog.nl/cafe/bericht/foodlogadvies_aan_een_tuinder/
- http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/de_twee_maten_van_de_vwa/
Een cateraar verweet me ooit IKB-bashing en werd boos om dit interview waarin ik nota bene een pleidooi voor vers in de 21e eeuw hou. Een Wageningse hoogleraar - Hans van Trijp - vond me onrealistisch en zei me dat je dat niet meer moet willen. Mensen hebben nu eenmaal 8 eetmomenten waarmee belanghebbenden hen volstoppen. Ze eten de hele dag door wat ze niet moeten eten en daarom moet je niet proberen aan de oorzaak te werken. Ben je mal, je moet alleen proberen dat teveel aan hartstikke fout, een beetje minder hartstikke fout te maken.
Het kan dus niet genoeg gezegd worden: als je (ijs)taart bewust gezond noemt voor iedere dag, is er iets grondig mis (een bravootje voor Albert Heijn's Klavertje, want dat doet niet zo maf).
Ieder mens wist al dat taart niet gezond is. Maar voortaan is dat onzin; ex-staats Ross - wat doet die eigenlijk in de voedingsleer, waar ze duidelijk niets vanaf weet? - verklaart plechtig dat het je hartinfarcten, diabetes II en kanker bespaart. Eet je gezond, eet taart. Ik heb deze dominante en van staatswege gesteunde dieetwijsheid van dit moment (ik hoop dat een ander moment aan zal breken) opgenomen in m'n diapresentatie die ik wel eens hou voor mensen die meer over foodlog willen horen. Lachsalvo's verzekerd.
@ Wouter de Heij,
Over je reactie op Piet zand erover , Piet zou ook zelf hierop inhoudelijk kunnen reageren.
Voor de rest blijf ik bij mijn betoog en heb niet de behoefte/tijd/zin om bijdrages te leveren aan "tekstjes verzinnen" of wat dies meer zij aan TOP.
Kritisch volgen kan natuurlijk heel goed op Foodlog als een reactie van jou daar (weer) aanleiding toe geeft.
En ach , dat IKB-verhaal lijkt me hier wel duidelijk.....
De Heij, het is vervelend om te zeggen, je doet zo enthousiast, maar wat hier op Foodlog over Ik Kiest Bewust wordt gevonden is uitvoerig en in alle toonaarden op Foodlog te vinden.
@ Alle foodloggers: Wat vinden jullie eigenlijk van IKB? Kan er nog inhoudelijk gereageerd worden op dit item? Dit onderwerp is te belangrijk om te negeren lijkt me.
Is IKB alleen een gewoon een goede marketingstrategie of helpt het ons om 'gezonder' te gaan eten? Is IKB alleen voor de grotere bedrijven of kunnen MKB-bedrijven ook hun voordeel ermee doen?
Wie reageert?
@ Hans, ik bedoelde mijn @-Piet-reactie ironisch (vandaar ook de ☺ ) en zeker niet arrogant (al kan ik dat wel voorstellen). Sterker nog het verhaal van Piet komt ook mij zeer herkenbaar over. Ook ik heb soms moeite om in mijn directe omgeving een inhoudelijke discussie te voeren rondom voeding & gezondheid.
Dan je opmerking rondom ons bedrijf. Wij zijn inderdaad gevestigd in Wageningen, zitten met 13 professionals gewoon in een bedrijfsverzamelgebouw. TOP heeft niets te maken met WUR/DLO/TNO/Wageningen Universiteit (al is het wel zo dat we regelmatig samenwerken; als je je partners goed zoekt dan verloopt dat uitstekend). Kortom wij zijn ook gewoon een MKB-bedrijfje dat elke dag hard werkt op business te blijven.
Ik weet niet wie je bent cq waar je werkt. Als klein MKB bedrijf hebben wij in ieder geval niet de middelen om even een M&C;bureau in te schakelen. Onze website wordt deze weken aangepast.; kortom elke dag een beetje (Belgisch) bouwen. Hoe gaat dat? In de avonduren en weekenden extra uurtjes maken en tekstjes verzinnen. Zou je me willen helpen? Een kritische blik is altijd welkom. Wellicht kunnen wij je op een ander vlak helpen? Kan ik een e-mail van je verwachten? (deheij@top-bv.nl)