image


Ziehier een blik kreeftensoep. Van het fijnproeversmerk van Albert Heijn, Excellent.
Op de foto op het etiket staan maar liefst zeven grote en wat kleinere kreeftenscharen, het blik moet stampvol kreeft zitten, dat kan niet anders.
Ik leg u, foodlogforum een vraag voor van typografisch ingredientologische aard. In de soep ziten keukenstroop, meel en vet, maar het gaat me om wat tussen de haakjes staat, en wel de vierkante.
Een van de ingredienten is visfond. Ingekookte visbouillon als het ware. Na het woord visfond komt een vierkant haakje openen. Dit is een rond haakje openen: (.
Ik weet niet waar mijn vierkante zit.
Na het vierkante haakje komt de samenstelling van de visfond. “2 % kreeft, Alaska pollack, garnalen, zout, E621, E627, E631, glucose, maltodextrine, tarwezetmeel, aroma’s, kruiden, plantaardige olie, suiker, uien en prei.” Vierkant haakje sluiten.
Dat is dus de samenstelling van de visfond?
Klopt dat foodlogforum?
Voor en na de vierkante haakjes staat nog veel meer opgesomd, in het blikje zitten meer dan 25 ingredienten. Maar wat ik zou willen weten van deze kreeftensoep; die 2 % kreeft, is dat twee procent op de inhoud van het blik, of 2 % aandeel in de visfond die een deel (en hoeveel?) is van de inhoud.
Afgezien van uw kennis in deze aangaande etikettering en uw antwoord op mijn vraag, hoeveel kreeft zit in de kreeftensoep: het moet verboden worden om licht gezouten lammetjespap als kreeftensoep aan te bieden.

Dit artikel afdrukken