image
foto: Rich Legg

Sommigen proberen mensen gewoon betere en lekkerder producten te bieden, anderen houden zich bezig met de verpakking. En sommigen denken dat je twee vliegen in één klap kunt slaan.

Wetenschappers aan Cornell University hebben een niet-giftige eetbare verf uitgevonden. Wat hen betreft heeft het product een belangrijk potentieel in de voedingswarenindustrie. Reden dus om het - wat mij betreft zotte - nieuws wereldkundig te maken. Twee paragraafjes uit het item hierover op het, overigens onvolprezen, Foodnavigator:

Lead researcher D. Tyler McQuade told FoodNavigator.com that, although the technology was originally developed for non-food use, the food industry could benefit.

"I think that our advance is solely in the area of coatings. This could be used for coating candy or dietary supplements. If sugar were added to the coating it could be a candy itself," he said.


Het spijt me, maar ik geloof dat ik het punt volledig mis, tenzij het erom gaat dat veel van de huidige coatings niet volkomen vrijuit gaan waar het op toxiciteit aankomt!

Uiteraard: ik wíl het helemaal niet snappen. Wat moet ik nou met een felblauwe of knalroze candybar of een hip rood-groen gestreept paracetamolletje met suikercoating? Doe mij maar een lekker stukje kaas van Capteijn uit Zouterwoude of een 'plain' aspirientje!

Zaterdagavond trof ik mijn neefje - zoon van mijn zus - aan met een gifgroen drankje. Er is dus echt een markt - en in ben klaarblijkelijk los van de motor, in ieder geval van de generatie van rond de 20.

Wie van jullie koopt weleens van die eet- of drinkbare 'kleurtjes'? Smaakt het dan beter?
Dit artikel afdrukken