Hoe gek kun je het maken: wijndrinkende koeien! Op verzoek van de Japanse kok Akio Yamamoto geeft een Australische veehouder zijn Wagyu-koeien een blend van de rode druivensoorten cabernet, shiraz en merlot uit de 'appellatie' Margaret River. Ieder dier krijgt dagelijks 1 liter gedurende 60 dagen. Het zou het vlees roder, beter bewaarbaar en zoeter maken. Uiteraard wordt het alleen voor de Japanse markt geproduceerd.
Er bestonden al Wagyu's die met bier worden 'gevoerd' .
Ik kan me er iets bij voorstellen: als je ze uien voert, zullen ze naar uien smaken. Wellicht doet wijn het ook. Waarschijnlijk weet Yamamoto niet dat vol, laat geoogst wit over het algemeen lekkerder is bij rood rundvlees (ik vermoed tenminste dat hij dat in hoofdzaak serveert) ;-)
Aan de prijs van het vlees zal het niet liggen: zo'n € 60 per kilo.
Bron: Zibb.nl
Dit artikel afdrukken
Er bestonden al Wagyu's die met bier worden 'gevoerd' .
Ik kan me er iets bij voorstellen: als je ze uien voert, zullen ze naar uien smaken. Wellicht doet wijn het ook. Waarschijnlijk weet Yamamoto niet dat vol, laat geoogst wit over het algemeen lekkerder is bij rood rundvlees (ik vermoed tenminste dat hij dat in hoofdzaak serveert) ;-)
Aan de prijs van het vlees zal het niet liggen: zo'n € 60 per kilo.
Bron: Zibb.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ze zeggen toch ook dat ze die Wagyu's masseren? Ik heb even rond gekeken en vond dit bedrijf (De Drie Morgen) zei hebben hebben een soort elektrisch aangedreven borstels opgehangen in hun stallen om de koeien te maseren. Heel mooi! Je kan ze bekijken op hun webcams http://www.dedriemorgen.com/links/webcams.html
Het scheelt in ieder geval een marinade ;-)