imageHoe gek kun je het maken: wijndrinkende koeien! Op verzoek van de Japanse kok Akio Yamamoto geeft een Australische veehouder zijn Wagyu-koeien een blend van de rode druivensoorten cabernet, shiraz en merlot uit de 'appellatie' Margaret River. Ieder dier krijgt dagelijks 1 liter gedurende 60 dagen. Het zou het vlees roder, beter bewaarbaar en zoeter maken. Uiteraard wordt het alleen voor de Japanse markt geproduceerd.

Er bestonden al Wagyu's die met bier worden 'gevoerd' .


Ik kan me er iets bij voorstellen: als je ze uien voert, zullen ze naar uien smaken. Wellicht doet wijn het ook. Waarschijnlijk weet Yamamoto niet dat vol, laat geoogst wit over het algemeen lekkerder is bij rood rundvlees (ik vermoed tenminste dat hij dat in hoofdzaak serveert) ;-)

Aan de prijs van het vlees zal het niet liggen: zo'n € 60 per kilo.

Bron: Zibb.nl
Dit artikel afdrukken