image

Da's duidelijk: op een La Cornue. Nee toch?

Ik ben een groot bewonderdaar van Gerrit-Jan Doorneweerd die op zijn weblog dagelijks onzin, streken en marketingmallotigheden uit de bank- en verzekeringsindustrie op de hak neemt. Bovendien is hij nooit te lullig om een fout van zijn eigen kant grif toe te geven.

We lopen er al langer mee rond en gaan het nu maar eens doen: de categorie marketingmallotigheden in food & drinks openen. De eerste die het moet ontgelden is Piet Jacobse Livinstyle (inderdaad, zonder 'g' - hij zit dan ook aan de Livingstonelaan in Goes) en zijn campagne voor de Rolls Royce onder de fornuizen: La Cornue. Dit weekend spotte ik deze drama-advertentie op de achterflap van het jongste nummer van Résidence: 'If a man cooks, he cooks on La Cornue'. La Cornue is werkelijk prachtig. Maar weet je wat zo'n apparaat met een beetje leuke kastjes in dezelfde stijl kost? Je begint in de buurt van een nieuwe BMW ergens halverwege de prijslijst. Wil je je keuken echt aardig maken, dan zit je inmiddels middenin het segment van de echt exclusieve auto's, maar dan heb je ook wat.

image

Prachtig fornuis dus, maar voor mannen uit die budgetklasse? Die doen geen fluit meer als ze uitgeput thuiskomen!

En die anderen, de losers die zich geen La Cornue kunnen veroorloven - die doen het dus niet op een La Cornue.

Kortom: mannen koken niet! Dat hebben ze ook goed begrepen bij Jacobse in Goes - de enige fornuizenverkoper in ons land die zich 'Maison La Cornue' mag noemen. 'Als mannen koken' had vertaald moeten worden als 'When men cook'. Weet-je-nog-wel, het verschil tussen 'if' en 'when' van je Engelse middelbare school grammatica! En als je niet zo'n intellectueel bent: net als in de zalige, hartverscheurende song van Percy Sledge 'When a man loves a woman' - en niet 'if a man loves ...' - dat klínkt toch ook niet!)

Nu staat er dus 'Als je mannen ooit aan het koken wilt krijgen, dan maak je misschien kans met een La Cornue' - nooit dus. In de doelgroep van La Cornue klopt dat zonder meer. Gelukkig zijn er mannelijke kokende losers - zoals ikzelf - die het maar op een ander apparaat doen!

Voor wie zijn deze beauties nou? Voor de 'Gooische vrouwen' van John de Mol of de ega's van topmannen uit het bedrijfsleven? Of juist voor de mannen van die sporadische Nederlandse topvrouwen? Wie het ook mag wezen, die categorie is de Résidence allang ontgroeid en leest Côté Sud en The World of Interiors. Die kun je dus maar beter direct bellen, als je jezelf respecteert als keukenarchitect. Spaart bovendien een boel advertentiegeld.

Oppassen dus jongens wie je in huis haalt, daar bij La Cornue! (en voor de lezers: wel even doorclicken, want zelfs zonder pannen op het vuur loopt het water al in je mond).

Wie doet er nou ook zo stom: een prachtig Frans fornuis ff snel willen aanprijzen in het Engels!
Dit artikel afdrukken