imageEen derde van de Nederlanders zou accijns willen heffen op frituurwaren. Dit blijkt uit een onderzoek van de farmaceutische firma Schering-Plough.
Terwijl ik dat bericht lees, blader ik door de 2e Allerhande van dit jaar. Een dubbeldik nummer, boordevol informatie en achtergronden over het Gezonde Keuze Klavertje Vier van Albert Heijn. Daaorver later meer.

Nu alleen even mijn verbazing: de voorgebakken Belgische Frieten van Albert Heijn blijken ook een Klavertje in de wacht te hebben gesleept. Daar was geen Voedingscentrum of Aviko voor nodig.

Ik snap het wel: in de frites zelf zit natuurlijk niet zoveel vet. Dat voegt de consument thuis toe. Als hij het bakt en dát moet je natuurlijk ook niet doen.
Die labeltjes gelden alleen voor het product zelf. Niet voor de combinatie van wat je eet of zelfs maar hoe je het klaarmaakt.

Toch gek dat AH - net als de IKB-ers en de stoplichtenmakers onder hen - schijnt te denken dat mensen die heerlijke gezonde vetvrije frites op hun brood smeren of door de salade doen ;-)
Dit artikel afdrukken