imageNaar me nu pas bekend wordt zaten deze zonne- en modderbadenden varkens - bij leven de gelukkigste varkens ter wereld - stampvol omega 3. Het waren mijn eigen varkens en ik voerde ze elke ochtend uit emmers vol lekkernijen die het eethuis de nacht er voor had klaargezet. Complete koude- en warme buffetten, ongelofelijk wat feestgangers wel niet allemaal niet opeten. Meestal zat er een nog vrijwel complete gepocheerde zalm bij en/of een gerookte.
Elke dag zalm voor de varkens, maar ook haring en sardines (onder nog heel veel meer). Nooit bij stilgestaan, maar met die vis te eten veranderden de varkens hun vet. Ze werden er hardstikke omega 3 van. Hoe ik dat weet? Lees hieronder... Het begint al met woordnep. Varkensvlees dat Vitamega wordt genoemd. Nieuw volgens de Elsevier nieuwsbrief voor de voedingsmiddelenindustrie.

Vitamega? Je voelt aan je argeloze klompen aan dat er gigantisch veel vita in vlees zit dat zo heet.
Vita? Nee O zal je bedoelen!
In het bericht staat dat in het vlees van een paar varkenshouders in het noorden meer onverzadigd vet zit en tussen haakjes staat er dan achter: (omega 3). Alsof dat hetzelfde is.
Maar goed. Er zitten volgens het bericht vetzuren in die vallen onder de noemer omega 3. Hoe een varken aan dat vet komt wordt aldus uitgelegd:
‘Het voer voor het Vitamega-vlees is op maat gemaakt door mengvoerbedrijf Den Ham. Aan het voer zijn bepaalde mineralen en sporenelementen toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat de visoliën optimaal in het vlees worden opgenomen en behouden blijven.'
De varkens kregen visolie!
Nieuws is het niet. Er is al een tijdje ham te koop met omega 3 en kaas en melk.
Maar het zit nu eens niet in de gehaktbal. Dat mag niet van de regering. Geen vet!
Wat een kul allemaal. Maar komisch.



Dit artikel afdrukken