image Onno Kleyn stuurde me een aardig voorbeeld in de categorie 'marketingmallotigheden' of 'hoe krijg je iets verkocht?'

Het Pulitzer - naast andere restaurants, voor iemand denkt dat de satire zich richt tegen dat prachtige instituut - doet mee aan het 'unieke evenement' Proeven van Kunst. Naar eigen zeggen van het management is die actie in het restaurant van Hotel Pulitzer een groot succes. Net als in Haagsche (top-)restaurants.

Uiteraard, want het is weer eens wat anders dan het zoveelste aardig opgemaakte bord met aardige gerechten leeg eten. Als het leeg is, mag je het namelijk meenemen. OK, het gaat alleen maar om een onderbord. Jammer eigenlijk, want er had nog een leuke eet & ontdek kijkervaring van gemaakt kunnen worden ook. Een bevriende kok in het betere segment (en als zodanig erkend, het is geen kinnesinne) zei me kort geleden: ‘iedere lul die een wit pak aan doet, is een topkok, want zo heet een lul met een wit pak aan’.

Nu hebben we dus ook topkunstenaressen.

Topkunstenares Marianne Naerebout heeft speciaal voor restaurant Pulitzers een exclusieve schildering gemaakt op een onderbord. Na genoten te hebben van een speciaal 4-gangen kunst-menu voor € 69,50, samengesteld door de Executive Chef Rob Sartorius, krijgen gasten dit onderbord mee naar huis.

Deze Amsterdamse kunstactie wordt de komende maanden nog voortgezet om iedereen van binnen en buiten Amsterdam de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten.

Voor meer informatie belt u met restaurant Pulitzers, 020-523 52 82.


Haast je dus, want het is echt bijna voorbij.

Wie is dat eigenlijk, die topkunstenares waarvan je het bord (bijna) voor niks meekrijgt? Zou ze schilderen in een topkoksbuis en dito -muts?

NB: ook al is het een onderbord, of het eerst afgewassen wordt voor je het in je PC-tas laat glijden wordt niet vermeld. Neem dus voor alle zekerheid een plastic tasje mee.
Dit artikel afdrukken