imageNa enig aandringen van Dick, heb ik mij dan maar gewaagd aan 'mijn' trends voor 2007. Food & drink Trends 2007

Thuiskoken: Gaat het weer helemaal worden

Eigen jams, inmaak etc maken : De hang naar authenticiteit zal het weer terugbrengen

‘Oude’ Nederlandse producten herontdekken : Jan in de zak (dessert), Houtsnip (lunch ), Balkenbrei, Bloedworst.

Streekproducten : Gaan nog meer de kook- en smaaktrends bepalen

Herkenbaar gezond: Een item dat niet mag ontbreken op zo’n lijst. Herkenbaar = wat we als gezond kunnen herkennen.

Techfood: De eerste ‘gezond gemaakte’ producten met nano-technologie

Biologisch: Wordt het helemaal en gaat doorbreken en is nog breder verkrijgbaar

Turkse/Marokkaanse slagers: Gaan meer en meer deel uit maken van onze dagelijkse boodschappen. Daar krijg je nog verse kalfslever, niertjes, grote kippen en lamsvlees!

Vers brood: We gaan meer broodbakken dan we ooit gedaan heben met zijn allen. Bakken wordt weer een feestje binnen de familie. Vers, betaalbaar en zelf gemaakt is het motto!

Eigen groentetuin: We gaan meer en meer onze eigen tuin ook gebruiken voor het produceren van eigen groenten. Potage gardens raken in ...

Wijn: Meer en meer wordt er ook op de door de weekse dagen wijn gedronken tijdens de maaltijd thuis. Wine Blogging Wednesday breekt door!

Voedingswaarde van voedsel: Wat zit er nu eigenlijk allemaal in voedsel wordt ook veel
helderder uiteengezet op etiketten en we gaan ons hier meer in verdiepen. Ook scholen gaan zich meer hiermee bezig houden.

Kweekvis: We slaan om van een voorkeur van wild naar een voorkeur voor kweek. En zullen zelfs dit jaar de eerste viswinkels hier reclame mee zien maken!

Cocktails: Geen restaurant/bar kan het zich permitteren om geen cocktail shaker in dienst te hebben. Binnen de trend zul je bovendien steeds meer mocktails (cocktails zonder alcohol) zien.

Fingerfood : Meer en meer zal je dit soort aanduidingen ook tegenkomen op menukaarten en wordt het ‘bon-ton’ om een aantal vingergerechten te serveren. Tapas raken definitief uit.

K&K voor éénpersoon: Er zullen nog meer Kant en klaar maaltijden voor één persoon op de schappen verschijnen.

Borstvoeding: Na jaren onder vuur te hebben gelegen van de diverse wetenschappelijke
stromingen, wordt het gelukkig weer als normaal geaccepteerd.

TV-sommelier: Dit jaar zal de eerste uitzending zijn van een heuse tv-sommelier

Guerilla restaurants: Ze gaan er echt aan komen. In oude gebouwen verschijnen plotseling restaurants waar de hele massa zich op stort en waar je goedkoop en goed kunt eten.

Wordnapping: maakt eten nog ondoorzichtiger dan het al was. We zullen hier meer en meer last van krijgen. Eind dit jaar, zo voorspel ik, hebben de blogs een complete lijst 'neppings' verzameld. Voor goede namen gaat een keurmerk komen ;-)

Een aantal producten die zich zullen laten gelden:
Casave
Zoete aardappel
Pastinaak
Hibiscus
Artisjok
Cider
Sherry
Martini





Dit artikel afdrukken