Nou ja, dan maar twee neppers op één dag.
AH ziet brood in zijn brood met passie en liefde als enige toevoeging. Hier ligt'ie, opengesneden, het exemplaar van de "Pain aux céréales" uit die serie dat Cécile vanmorgen bij de lokale vestiging in de Utrechtse Twijnstraat in het schap trof.
Mee naar huis dus. Even proeven. Lekker korstje, verder gewoon de donker gepimpte mie (het zachte binnendeel) van zo'n gewoon donkerbroodje, maar dan met hele korrels erdoorheen.
Je weet wel: ze waren helemaal echt ambachtelijk en helemaal traditioneel en met de hand gekneed en gebold. Kijk goed naar de kleur en lees nog even door de commentaren van Schouten en Klootwijk bij dit verhaal over brood.
AH doet het met de hand en treedt de ambachtelijkheid met voeten. Maar geen probleem hoor. Dit mag gewoon.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Voor mij ziet het er uit als gewoon witmeel brood, donker gemaakt met moutextract. En dat moet doorgaan voor ambachtelijk volkoren brood?!?
Inderdaad vlink nep.
Ja. Zuurdesembrood van Remco Pfeiffer uit Maastricht. Goudse kaas van Captein uit Zoeterwoude. Machedou (klinkt Frans) van Hanneke Kuppens. Ik kan een hele lange lijst maken van dit soort ambachtslieden die niet zeggen dat ze ambachtelijk werken
Merkproducten? Eveneens bergen. Doe je voorraadkast maar open. Het gaat mis als producten iets oorspronkelijks moeten krijgen of een inhoud/hoedanigheid moeten suggeren die niet in de verpakking zit. Waarom moeten steeds meer (uitgeklede en niet verse) producten de suggestie wekken dat ze naast een echt en vers product hebben gelegen?
Gelders Volkoren en verder gewoon brood. Ach. 'Pain de Boulogne' voor een Hollands massaal broodje. Nou vooruit, ook ach. Maar brood uit een geautomatiseerde broodfabriek verkopen als ambacht en heel expliciet op de zak zetten dat 'echte bakkers het afwisselend hebben gekneed, laten rusten en opnieuw gekneed.' Kom op, dat moet je niet willen. Om de doodsimpele reden dat er nog altijd ambachtslieden bestaan.
Is het je trouwens wel eens opgevallen dat dit soort suggestieve echtheidsclaims vooral in de voedingssector voorkomt? Hoe zou dat komen? Mercedes is inmiddels zover dat ze de onderhuidse techniek marketen. De echte functionaliteit. Bij voeding lijkt precies precies het omgekeerde plaats te vinden. Is dat omdat we juist de voedingstechnologie willen verbloemen? Waarom?!?!?!
@Dick,
Kun je ook een voorbeeld geven van een 100% niet-nep, oprecht, eerlijk product?