Toonaangevende voedingsproducten, ondergebracht in de Stichting Duurzame Voedingsmiddelenketen (DuVo), hebben contact gelegd met restaurantclub Euro-Toques. Ze willen praten over het gezonder maken van voedingsmiddelen.
Dat zegt woordvoerder Bram Loman van Euro-Toques. ‘Het is heel prematuur. Ze hebben ons benaderd. Alleen al het feit dat we geraadpleegd worden door de producenten is belangrijk. Onze doelstelling is om de Euro-Toques-doelstelling te verkondigen bij de multinationals.’, aldus Loman.
Natuurzuivere keuken
Naast Euro-Toques schuiven ook Slow Food en het Voedingscentrum bij de gesprekken met DuVo aan. DuVo bestaat uit zestien bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Enkele prominente leden zijn Unilever, Heineken, Albert Heijn en Albron. Bij Euro-Toques zijn circa honderd restaurants aangesloten. De doelstelling van de restaurantorganisatie is om de natuurzuivere keuken te promoten.
Dit artikel afdrukken
Dat zegt woordvoerder Bram Loman van Euro-Toques. ‘Het is heel prematuur. Ze hebben ons benaderd. Alleen al het feit dat we geraadpleegd worden door de producenten is belangrijk. Onze doelstelling is om de Euro-Toques-doelstelling te verkondigen bij de multinationals.’, aldus Loman.
Natuurzuivere keuken
Naast Euro-Toques schuiven ook Slow Food en het Voedingscentrum bij de gesprekken met DuVo aan. DuVo bestaat uit zestien bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Enkele prominente leden zijn Unilever, Heineken, Albert Heijn en Albron. Bij Euro-Toques zijn circa honderd restaurants aangesloten. De doelstelling van de restaurantorganisatie is om de natuurzuivere keuken te promoten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Om steun te krijgen uit de professionele hoek denk ik toch dat het niet verkeerd is even elkaar te zien staan en een gesprek aan te gaan. Verwacht ook niet dat dit direct effect oplevert, maar zoals je weet Nick, wij polderen graag!
Flauwe kul. Eurotoques is een gastronomische vereniging. Gastronomie moet zich met genieten bezighouden, niet met voedingsleer. Die mensen kunnen wel koken, maar of zij een authoriteit zijn op het gebied van fysiologie en biochemie? Geenszins.
Het is alsof je een topsporter zou vragen hoe wij overgewicht bij kinderen moeten aanpakken. daar is die sporter echt niet mee bezig. Meer dan een paar (gesponsorde) platitudes moet je dan niet verwachten