image


Daar gaan we weer! Het is om moe van te worden.......Net geven ze aan dat we tonnen minder zout en suiker hebben geconsumeerd, en het persbericht is nog niet de deur uit of we doen het varken in de ban. Bij AH ligt varkensvlees met een gezonde keuze klavertje. Als ik het niet meer begrijp, waarom zouden anderen er zich dan nog iets van aantrekken?

Unox maakt zijn magere partyworstjes Knaks tegenwoordig met kalkoen- in plaats van varkensvlees. Dit is nodig om ze van het Ik Kies Bewust-logo te kunnen voorzien. Dat staat te lezen in het Algemeen Dagblad. Volgens productontwikkelaar Mark Adelaars bevat varkensvlees te veel zout. Het Ik Kies Bewust-logo mag alleen maar op producten met minder verzadigd vet en minder zout. ‘Met varkensvlees konden we niet voldoen aan de normen, met het kalkoenvlees lukt dat wel’, aldus Adelaars.

Rookworsten
Hij denkt dat het in de toekomst ook mogelijk is om de rookworsten te voorzien van het gezondheidslogo. ‘Voor sommige producten moet je misschien te veel concessies aan de smaak doen. Maar met alle vernieuwingen in de vleessector is het binnenkort misschien wel haalbaar.
Dit artikel afdrukken