Groene snacks of groentesnacks?

Diverse formules, zoals Organic To Go, Danku en Exki, trachten groene snacks populair te maken. Het Belgische Exki is niet 100% biologisch, maar legt de nadruk op verse groenten en gezondheid en past daarmee in de trend van wellness-winkelen. Meesterkok Frank Fol ontwerpt de gerechten van Exki. Daarnaast hanteert de keten strenge maatstaven voor energieverbruik, afvalverwerking en waterbeheer. De footprint van Exki wordt berekend door Ecolife en het Wereld Natuur Fonds.
De eerste vestiging van Exki werd acht jaar geleden geopend te Brussel, en inmiddels omvat de keten 25 shops in Belgie en Luxemburg, zeven in Italie en vijf in Frankrijk. De Amerikaanse keten Organic To Go verkoopt biologische salades en sandwiches. De eerste vestiging ging in 2004 open in Seattle, en behelst inmiddels ruim 30 restaurants, enkele counters in foodcourts op luchthavens en ruim 120 grab & go-outlets.
De Nederlandse keten Danku heeft vorig jaar vestigingen geopend in Antwerpen en New York. De gerechten hebben een Nederlandse en Indonesische achtergrond, zoals kipsate, poffertjes en een biologische kroket. De meubels zijn gemaakt van hergebruikt hout. Danku is opgericht door de tweelingbroers Bruno en Flip van Hoeck en Karen Brink, dochter van Nina Brink.


Bron: Retailtrends
Dit artikel afdrukken