Is het zuinigheid, gebrek aan kwaliteit (want duur is het nou ook weer niet) of vertrouwen we het gewoon niet wat de baas en cateraars ons voorzetten?
De broodtrommel is populair. Vier op de tien Nederlanders nemen op een door de weekste dag lunch mee van huis. Meestal smeert men de boterhammen zelf, maar bijna een op de vijf mannen geeft toe dat het lunchpakket door de partner of moeder wordt bereid. Dat blijkt uit onderzoek.
Een op de vijf Nederlanders luncht in de kantine. Een kwart eet tussen de middag meestal thuis. Weinig Nederlanders hebben de gewoonte om elke dag buiten de deur te lunchen, in een restaurant of een lunchroom (1%). Ook zijn er weinig mensen die zeggen elke dag iets bij de snackbar of tankstation te halen (2%).
Ten bate van de vakbeurs Bakkerijdagen (2-4 maart in de RAI) werden 500 Nederlanders ondervraagd over brood en bakkers. Het meest favoriet is brood met een gezond imago, zoals meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood. Kaas is het favoriete broodbeleg. Jonge kaas, oude kaas en belegen kaas scoren daarbij het hoogst.
Een op de drie Nederlanders belegt het brood het liefst met vleeswaar. Favoriet zijn rosbief, ham en worst. Een op de tien kiest voor zoetwaar, zoals hagelslag en jam. Het bruine broodje met kaas voert de boventoon tijdens het ontbijt of de lunch van de Nederlander. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt brood ook onmisbaar in het dagelijks leven. Bovendien vindt vrijwel iedereen brood van de bakker lekkerder dan brood uit een supermarkt.
bron: missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Hoe bedoel je "want duur is het nou ook weer niet"?
Het blijft altijd nog veel en veel duurder dan je eigen boterhammetjes meenemen hoor.
Kostbaarder misschien. Maar waar lunch jij buiten de deur voor gemiddeld iets van, uit m'n hoofd, 3 euri?
Daar moeten de dames achter de kassa dan ook nog de afwas voor doen. Dan moet ook nog 'ns honderden vrachtwagens door Nederland spullen wegbrengen die eerst door duizenden mensen in kratjes zijn gedaan om ze bij die lunchers voor krijgen.
In principe betaal jij als gast/werknemer alleen maar de ingrediënten en misschien een beetje meer. De dames, vrachtwagens etc etc worden door de werkgever betaald.
En het probleem is natuurlijk dat je altijd meer meeneemt dan je van plan was. Dat maakt het duurder dan de bammetjes met kaas :)
"Is het zuinigheid, gebrek aan kwaliteit (want duur is het nou ook weer niet) of vertrouwen we het gewoon niet wat de baas en cateraars ons voorzetten?"
Tja, heel veel Nederlanders werken buiten in een beroep waar geen kantine aanwezig is, hooguit een keet.
En dan hebben ze ook kleding aan die boodschappen doen wat minder gemakkelijk maakt.
Ikzelf werk veel in het weekend in bedrijven waar nog gewoon nog ouderwetsch kantoortijden heerschen. Dus geen kantine. Geen snackbar open op het industrieterrein.
Dus aanvullend zou je kunnen vragen: "Of hebben een hoop mensen gewoon geen gelegenheid voor andere dingen dan een broodtrommel?"
Helemaal terecht dat je dit schrijft Pjotr. Die groep mensen heeft ook het meeste baat bij een broodtrommeltje. Maar het is een beetje naief om te zeggen dat je niet gekleed bent om een broodje te halen. De ondernemers van de buurtwinkels zouden het toejuichen dat ze in de winkel zouden komen om een broodje te bestellen. Ik weet van ondernemers die zelfs bestellingen wegbrengen naar werkplaatsen. Dus zo moeilijk hoef het nu ook weer niet te zijn.
Is het overigens niet zo dat daar vaak een snackwagen/frituur staat in de buurt van dit soort werkplaatsen?