Horecabezoekers riskeren als zij dat niet doen een boete die kan oplopen tot 20 Hongkong-dollar (1,95 euro). De autoriteiten van de metropool hebben de maatregel ingevoerd omdat er dagelijks 700 ton voedsel wordt weggegooid.
Dat zijn nou creatieve oplossingen om gasten eraan te helpen denken dat eten ook functioneel moet zijn.
bron: RTL-nieuws
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Carla, een Engelse versie van het nieuwsbericht wijst erop dat het in Hong Kong precies om dat systeem gaat. Bovenden: "The penalties listed on the menus are just for warning."
Hong Kong restaurants have come up with a novel way to cut down on waste from food leftovers -- threatening to fine diners who don't eat up.
A number of restaurants in the Chinese city alert customers that they will charge them between five and 20 Hong Kong dollars (0.64-2.5 US dollars) if they leave any food on their plates, the South China Morning Post reported.
It said a handful of restaurants serving do-it-yourself hotpots, sushi and buffets had set up the system.
However, a restaurant industry group said the move was merely put in place to warn customers and that few eateries, if any, had actually fined anyone.
"The penalties listed on the menus are just for warning," Hong Kong Federation of Restaurants and Related Trades spokesman Simon Wong was quoted as saying. "Who can afford to lose customers?"
Hong Kong is facing a landfill crisis as space runs out for dumping the increasing amount of rubbish produced by the city's seven million people.
The government is reportedly looking into a scheme that will reprocess into compost some of the 700 tonnes of food thrown out each day by the city's huge hospitality industry.
Bron: Yahoo News
Nog even los van een varkenskot: in Rotterdam kent restaurant Sumo een vergelijkbaar concept. Daar kun je tijdens de lunch (meen ik) onbeperkt in een drietal ronden voor een vast bedrag gerechtjes bestellen. Alleen: als je iets laat staan van wat je helemaal zelf besteld hebt, betaal je een toeslag. En terecht wat mij betreft, het is stuitend te zien wat er in die Woktheaters bijvoorbeeld alleen al wordt opgeschept, want er is toch al voor betaald, en daarna weer onaangeroerd wordt weggevoerd...
De eigenaar van Eeterij Driemaal klaagt ook niet. Hiervóór was het een visrestaurant. Nou kan het daar aan liggen, maar gasten, ho maar. En nu draait het restaurant prima, te oordelen aan de bezettingsgraad.
Alkmaar. Voordam (oude binnenstad), frietloket. Superieure friet, superieure mayonaise. Kleine zak, middenmaat en grote zak.
Aanbevolen, middenmaat en die op schafttijd tussen de middag met z'n tweeen leeg eten, er staan banken aan de waterkant.
Hele dag taal je niet naar nog iets te kanen en je belt alsnog het restaurant af voor vanavond.
Er is dus - het was een vraag hierboven - geexperimenteerd met wat Eric aandraagt en het werkt in de patat.
@ Jacobus, hier en daar wel, maar dat is waarschijnlijk stuk gelopen op de verwachtingspatronen van de gasten.