imageIk ben op dit moment in Frankrijk en zat gistermiddag aan te kijken tegen een potje, overigens prima te eten, in zuur ingelegde paprika's met - zoals het etiket trots vermeld - balsamico (van Kühne). Als je het achteretiket goed leest, blijkt de hoeveelheid balsamico-azijn volstrekt verwaarloosbaar.

Dit soort zaken blijkt ook de Voedings en Warenautoriteit te hebben getroffen. De VWA onderzocht kant-en-Klaar maaltijden en constateerde:

- de verpakking suggereert/belooft groenten en fruit, maar in werkelijkheid is het aandeel daarvan duidelijk te gering
- de maaltijd bevatten over het algemeen te weinig voedingsvezels en groenten
- de meeste kant-en-klaarmaaltijden leveren voldoende energie voor een hoofdgerecht; pizza’s leveren echter vaak te veel energie.
- de maaltijden zijn niet te vet maar de vetzuursamenstelling kan nog verbeterd worden. Met name het verzadigd vetzuurgehalte is hoog ten opzichte van de aanvaardbare bovengrens
- de onderzochte maaltijden zijn over het algemeen relatief zout.

Slechts 2% van de maaltijden lijkt te voldoen aan de voedingsrichtlijnen voor een goed hoofdgerecht.

Zouden ze het nou echt niet weten, die koks uit de voedingsindustrie?
Dit artikel afdrukken