imageEen berichtje wat ik oppikte uit het Agrarisch Dagblad. Interessant, want in Nederland wordt bio ernstig gepromoot, maar slechts 2% van onze landbouw is biologisch.

"De afweging is wat ingewikkelder dan de stelling suggereert", reageert landbouwminister Gerda Verburg op de stelling Beter een gangbaar Nederlands product dan biologisch uit een ver oord. "Producten dichtbij kopen is belangrijk voor een levensvatbaar platteland", zegt de minister. "Met het kopen van biologische producten uit verre oorden kun je landen helpen zich op een duurzame manier te ontwikkelen."

Behalve Verburg geven nog zeven deskundigen hun visie op de stelling. Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel stelt dat sommige producten van ver moeten komen omdat ze hier niet groeien, en de consument nu eenmaal iets te kiezen wil hebben.
Wouter van Eck van Milieudefensie vindt dat de exportfixatie van de Nederlandse landbouwsector wel een tandje minder kan. "De toekomst ligt dichtbij huis en heet kwaliteitsproductie."


bron: Agrarisch Dagblad
Dit artikel afdrukken