image

Een aantal leerlingen van mijn MBO+'ers aan de ROCVA varen mee. Ik vraag ze daarvan verslag te doen en zal daarover op mijn beurt hier rapporteren.

Van 15 tot en met 23 september staat de provincie Noord-Holland in het teken van de Biologische Oogstweek. Honderd restaurants uit de provincie spelen in op de week. Een milieuvriendelijke boot vaart door de Amsterdamse grachten en serveert een zesgangendiner, gekookt door chef-kok en docent van Elements, lesrestaurant van het ROC van Amsterdam. In mei dit jaar, toen de boot ook door de grachten voer, was hij binnen de kortste keren volgeboekt. Biologisch (ver)voer
De Biologische Culinaire Karavaan, een mobiele kookstudio, brengt het beste van het platteland naar de Noordermarkt in Amsterdam. Gastkok in de karavaan is Ben van Beurten (restaurant Fifteen). Op donderdag 20 september kunnen reizigers per trein proeven van de biologische hapjes die worden uitgedeeld op het traject Amsterdam-Den Helder.

Noordhollandsegrond
De provincie Noord-Holland nam in 2006 het initiatief tot het project Noordhollandsegrond met als doel de stimulering en promotie van de biologische regionale landbouw. Het is de derde keer dat de provincie de Biologische Oogstweek organiseert.


bron: noordhollandse grond met dank aan VMT
Dit artikel afdrukken