Hij schrijft al jaren over heerlijke soep uit zakjes en zalig eten uit bakjes. Vanavond (Ned 2, 20:30-21:05h) laat Wouter Klootwijk het zien in de Wilde Keuken: kant-en-klaar is heerlijk.
We stelden hem 3 vragen.
FL: Je schrijft al jaren over geweldig kant-en-klaar. Culi's verklaren je voor gek. Waarom hebben ze ongelijk?
WK: Ze hebben ongelijk met wegkijken van fabrieksvoedsel en culinaire opinieleiders zouden er goed aan doen zich intensief met kant-en-klaar te bemoeien. De maaltijdindustrie kan het beter dan je grootmoeder.
FL: Gaan we straks allemaal aan de kant-en-klaar van sterrenkoks die in de fabriek werken?
WK: Jazeker, en in de keuken van eethuizen staat een magnetron die je met je eigen telefoon aanzet. Trouwens, je stelt er je maaltijd helemaal zelf samen.
FL: Wat zul jij altijd zelf blijven klaarmaken?
WK: Alles. Het is veel te leuk, ik laat het me voorlopig niet afnemen. Maar later, in het verzorghuis voor chagrijnige oude culinairen, lach ik om collega’s die nog altijd gestoofd konijn met pruimen weigeren omdat het rechtstreeks uit een Belgische fabriek komt.
Het Vlaamse blad Humo drukte een interview af met Joost Engelberts, regisseur en producer van De Wilde Keuken.
Fotocredits: Bureau Voorlichting
Dit artikel afdrukken
FL: Je schrijft al jaren over geweldig kant-en-klaar. Culi's verklaren je voor gek. Waarom hebben ze ongelijk?
WK: Ze hebben ongelijk met wegkijken van fabrieksvoedsel en culinaire opinieleiders zouden er goed aan doen zich intensief met kant-en-klaar te bemoeien. De maaltijdindustrie kan het beter dan je grootmoeder.
FL: Gaan we straks allemaal aan de kant-en-klaar van sterrenkoks die in de fabriek werken?
WK: Jazeker, en in de keuken van eethuizen staat een magnetron die je met je eigen telefoon aanzet. Trouwens, je stelt er je maaltijd helemaal zelf samen.
FL: Wat zul jij altijd zelf blijven klaarmaken?
WK: Alles. Het is veel te leuk, ik laat het me voorlopig niet afnemen. Maar later, in het verzorghuis voor chagrijnige oude culinairen, lach ik om collega’s die nog altijd gestoofd konijn met pruimen weigeren omdat het rechtstreeks uit een Belgische fabriek komt.
Het Vlaamse blad Humo drukte een interview af met Joost Engelberts, regisseur en producer van De Wilde Keuken.
Fotocredits: Bureau Voorlichting
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dhr Soetman geeft terecht aan dat door de kostprijs de markt geheel lijkt uitgekleed van smaak en kwaliteit. Tenminste, als het gaat om de grootschalige kant-en-klaar productie. Voor verse (niet diepvries) producten en kwaliteit in bereiding en smaak, kun je niet wegkomen met slechts 2 tot 5 euro productie kosten die nodig zijn voor een supermarkt. Wellicht goed om in dit verband dit nieuwe concept te vermelden: Enjoy Fresh
Geen fabrieksmaaltijden, geen slechte e-nummers of kunstmatige smaakstoffen. Wel kant-en-klaar voor de magnetron, in een (unieke) verpakking en voor het grotere publiek . Wat prijsstelling betreft misschien niet zo interessant voor de supermarkt. Wel prima voor bezorging of de winkel die wat meer te bieden heeft en zelfs voor het door dhr Klootwijk bejubelde automaatprincipe.
discussie speelt bijvoorbeeld bij K&K maaltijden ;-)
Ober op de kaart staat dat dit parelhoenderpootje sous vide bereid is.
Ja mijnheer.
Maar dat is het niet!
Hoezo niet mijnheer?
Er zit geen plastic zak omheen ober, kijk zelf.
@Mark, laat ik het toelichten met een voorbeeld, sous vide runder lapjes, gaan in een K&K maaltijd, met groente en aardappelen. Vervolgens krijg je terug, "ja, maar dat is niet sous vide.....". De z.g. kenners (gelukkig zijn er ook echte kenners) verwachten een hele maaltijd in vacuum zakjes, maar qua techniek vind ik dat voor bijv. de groente, niet de juiste keuze, liever kort geblancheerd dmv stoom.
Sous Vide, Roners, etc etc zijn als technieken zeer goed te gebruiken in K&K maaltijden en worden ook veel (industrieel) toegepast, op ingredienten / componenten.
Over de 1,99 varianten zal ik het maar niet hebben.
Harold, u spreekt wartaal. 'Wordt niet als zodanig herkend'? Wat niet? Dat het lekkerder is dan Oma's recept? Of in het schap naast de bami-meuk van 1,99 de kilo? En 'Zo slaat een hele sous vide maaltijd de plank juist een beetje mis, maar wordt soms wel bejubeld.' Ik ben 11 jaar inspecteur geweest van de zichzelf serieus nemende restaurantgidsen, maar heb dergelijk commentaar nog nooit gehoord. Verklaar je nader.
Bovendien heb ik het niet alleen over sous vide, maar ook over Röners onder druk koken en dubbele garingen.