FL: Je schrijft al jaren over geweldig kant-en-klaar. Culi's verklaren je voor gek. Waarom hebben ze ongelijk?
WK: Ze hebben ongelijk met wegkijken van fabrieksvoedsel en culinaire opinieleiders zouden er goed aan doen zich intensief met kant-en-klaar te bemoeien. De maaltijdindustrie kan het beter dan je grootmoeder.
FL: Gaan we straks allemaal aan de kant-en-klaar van sterrenkoks die in de fabriek werken?
WK: Jazeker, en in de keuken van eethuizen staat een magnetron die je met je eigen telefoon aanzet. Trouwens, je stelt er je maaltijd helemaal zelf samen.
FL: Wat zul jij altijd zelf blijven klaarmaken?
WK: Alles. Het is veel te leuk, ik laat het me voorlopig niet afnemen. Maar later, in het verzorghuis voor chagrijnige oude culinairen, lach ik om collega’s die nog altijd gestoofd konijn met pruimen weigeren omdat het rechtstreeks uit een Belgische fabriek komt.
Het Vlaamse blad Humo drukte een interview af met Joost Engelberts, regisseur en producer van De Wilde Keuken.
Fotocredits: Bureau Voorlichting
Dhr Soetman geeft terecht aan dat door de kostprijs de markt geheel lijkt uitgekleed van smaak en kwaliteit. Tenminste, als het gaat om de grootschalige kant-en-klaar productie. Voor verse (niet diepvries) producten en kwaliteit in bereiding en smaak, kun je niet wegkomen met slechts 2 tot 5 euro productie kosten die nodig zijn voor een supermarkt. Wellicht goed om in dit verband dit nieuwe concept te vermelden: Enjoy Fresh
Geen fabrieksmaaltijden, geen slechte e-nummers of kunstmatige smaakstoffen. Wel kant-en-klaar voor de magnetron, in een (unieke) verpakking en voor het grotere publiek . Wat prijsstelling betreft misschien niet zo interessant voor de supermarkt. Wel prima voor bezorging of de winkel die wat meer te bieden heeft en zelfs voor het door dhr Klootwijk bejubelde automaatprincipe.