Oerbrood (22 miljoen broden per jaar) wordt vanaf vandaag volledig biologisch. Smaakgoeroe Pierre Wind bakte vandaag het eerste biologische Oerbrood in de grootste oven van Nederland, in het Rotterdamse Museumpark. Pierre Wind: "Als zo'n grote speler volledig overgaat op biologisch, maak ik daar een diepe buiging voor. Laat dit lef een voorbeeld zijn voor anderen!"
De omschakeling van Oerbrood naar biologisch komt op een mooi moment. In het najaar vindt de jaarlijkse Helden van de Smaak verkiezing plaats en die staat dit jaar in het teken van - juist - brood en banket. De Helden van de Smaak verkiezing vindt plaats tijdens de Week van de Smaak, die door Biologica wordt gecoördineerd, in samenwerking met o.a. Pierre Wind.
Trend
Met de grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Een woordvoerder van Oerbrood: "Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren
is."
Volgens onderzoek van culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan, betrokken bij de omslag van Oerbrood, spelen kinderen een grote rol in de opmars van biologische voeding: "Naast de groep tweeverdieners zonder kinderen is vooral de groep ouders met jonge kinderen steeds vaker bereid voor biologisch te kiezen. Zij zijn meer met de toekomst bezig. En niet alleen die van hun eigen kinderen; ze willen het beste voor hun kroost én ze letten meer op de duurzaamheid en mileuvriendelijkheid van producten."
bron: biologica
Dit artikel afdrukken
Trend
Met de grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Een woordvoerder van Oerbrood: "Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren
is."
Volgens onderzoek van culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan, betrokken bij de omslag van Oerbrood, spelen kinderen een grote rol in de opmars van biologische voeding: "Naast de groep tweeverdieners zonder kinderen is vooral de groep ouders met jonge kinderen steeds vaker bereid voor biologisch te kiezen. Zij zijn meer met de toekomst bezig. En niet alleen die van hun eigen kinderen; ze willen het beste voor hun kroost én ze letten meer op de duurzaamheid en mileuvriendelijkheid van producten."
bron: biologica
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dat klinkt heel nobel: biologisch. Maar achterliggende gedachte was om het broodmerk op die manier opnieuw te kunnen positioneren in de supermarkt. Lees het bericht op http://zestz.nl/2008/05/13/oerbrood-voortaan-biologisch/
@Ronald, daar is toch niets mis mee?
Nee, de overstap is alleen maar toe te juichen!
Waarom toe te juichen?
Ik dacht dat de consensus hier op dit forum ook was dat "bio" een vorm van nep is, net zoals zoveel andere?
War haal je trouwen plots bio-meel voor 22 miljoen broden vandaan, terwijl de productie van bio-gewassen de laatste jaren blijkbaar tekort schoot?
Ergens gevonden in een verloren hoekje?
Wie certificeert dit spul eigenlijk?
beste nick,
dit alles staat onder strenge controle van skal,de certificerings instantie...