imageWe ontkomen er niet aan. Na Prinsjesdag worden we overstelpt met de goede voornemens die dit kabinet wil gaan uitvoeren. Voouit, eentje dan.

LNV richt het beleid voor voedsel in 2008 vooral op de consument. In de voorlichting aan de consument zal het voor een belangrijk deel gaan om de relatie tussen voedsel en de manier van produceren, over de vele aspecten die met de productie en samenstelling van voedsel samenhangen. Dat staat in 'LNV-beleid in 2008', een korte samenvatting van de plannen van minister Verburg van LNV voor 2008.

Als de consument zijn wensen ten aanzien van dierenwelzijn, energie, milieu, de inrichting van de groene ruimte en eerlijke handel omzet in zijn koopgedrag, is een grote stap te zetten naar verduurzaming van de voedselketen.

Meer kennis leidt echter niet automatisch tot aanpassing van het consumptiegedrag. LNV wil daarom ook in gesprek gaan met de consument. In 2008 wordt de eerste versie van de ‘Staat van voedsel in Nederland’ uitgebracht. Hierin staan gegevens over wensen en koopgedrag. Deze ‘staat’ geldt als basis voor het debat. De detailhandel en andere maatschappelijke organisaties worden bij het debat betrokken.


En als de consument nou niet wil meerwerken? Dan gaat LNV vrijuit. Da's nog eens beleid maken: alles VOOR en DOOR het volk.

bron: Ministerie LNV met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken