Melchior Meijer maakte me attent op dit artikel: baas loert op vet etende werknemer
Citaat:
Werknemers kunnen straks niet meer onbezorgd een broodje kroket eten onder het oog van de baas. Bedrijven maken zich in toenemende mate ongerust over overgewicht en zullen zich daarom steeds vaker inlaten met de gezondheid van hun personeel. Dat signaleren de drie grootste zorgverzekeraars Achmea Zorg, CZ en VGZ.
De vraag hoe ver een werkgever daarin kan gaan, wordt de komende jaren duidelijk, denken de verzekeraars. Een dikke werknemer tussen de middag aanspreken op een vette hap, gaat vooralsnog te ver. Is die werknemer vaak ziek, dan kan het in een verzuim- of functioneringsgesprek wel aan de orde komen, aldus de verzekeraars en het NIGZ.
Interessant is het zinnetje dat dan volgt:
Maar ondernemingen stellen zich nog terughoudend op, merken de zorgverzekeraars.
We hebben het hier het afgelopen jaar nogal gehad over:
- het recht op vrije keuze
- de vraag of vet echt slecht is (of dat er wellicht heel andere mechanismen een rol spelen)
- ergo: mogelijk verkeerd ingegeven maar dwingende regelgeving en daaruit volgende financiële sancties
- het mogelijk belang van de beheersing van ziektekosten
Kan het niet helpen, maar de vraag blijft in mijn hoofd klinken: waar gaan we heen met dat laatste zinnetje?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Yvonne, sportieve reactie!
@Liesbeth,
Je hebt volkomen gelijk. Ik ga de sluipreclame weghalen. Vond het wel grappig en toepasselijk.
Ik heb mezelf in gedachten altijd een ANTI-DIËTISTE genoemd en nu ik een boek uitgebracht heb wil ik me graag distantiëren van de calorieëntellenden diëtisten.
Tijdens de ziekenhuisstage, waar ik maandenlang met 2 diëtisten meegelopen heb, wist ik het al: mensen met een menulijstje met magere producten en max 1000 kcal naar huis sturen en bij de controles de mensen "streng" toespreken om maar vooral door te gaan... dat werkt niet!
Ik heb me toen gauw om laten scholen tot COBOL/PL1-programmeur en heb jarenlang met plezier in de automatisering gewerkt. En nu via een omweg zit ik weer helemaal in de voeding... maar wel helemaal op mijn geheel eigen wijze!
Dit is een slecht plan omdat het echt niet uitvoerbaar is. Waar ligt de grens? Iemand die gezond eet (wat dat dan ook precies is) maar altijd enorme stres heeft, heeft ook zeker een grotere kans om ziek te worden. En hoe wil je daar mee omgaan.
Een praktisch oplossing is om in bedrijfrestaurants de extremen in vet en zoet weg te laten Voor de rest gewoon eten dat je bij een lunch kunt verwachten met veel aantrekkelijke rauwkost, fruit maar ook zelfgemaakte soep met veel groenten. Neem als bedrijf zelf je verantwoordeljkheid
@Yvonne, eigenliijk sta ik wel achter je standpunten maar door je manier van communiceren haak ik (en waarschijnlijk ben ik niet de enige) af. Mijn suggestie is om in je naam 'diëtiste met Grip op Koolhydraten' weg te laten. Ik vind dit een onaangename manier van PR die voor Foodlog weinig/niets toevoegt.
Het zijn niet de vetten maar de koolhydraten die de mensen snel weer hongerig maken met overeten als gevolg.
Mensen/werknemers die de hele dag door koolhydraten eten/snaaien, dáár zou een werkgever op kunnen letten en de mensen erover aanspreken.
Zorgen dat ze van de koolhydraatverslaving af komen door een eiwitrijk/koolhydraatbeperkte eetwijze.
Binnen enkele dagen zijn het energiekere en positief ingestelde werknemers.
zie www.opgewicht.eu voor meer info over koolhydraatverslaving en hoe er van af te komen.
Groet,
Yvonne Lemmers, diëtiste met Grip op Koolhydraten
En, zo wil ik benadrukken, zonder dat er tot nu toe gezondheidsrisico's zijn aangetroffen. Ik probeer, gezien mijn medische situatie, uiteraard zo min mogelijk risico's te lopen, en ik raakte overtuigd toen de onderzoeken, gericht tégen het Atkins-dieet, stuk voor stuk aantoonden dat de gezondheid niet negatief werd beïnvloed, integendeel. Zowel mijn cardioloog als de arts van de hartfalenpolikliniek uiten geen bezwaar tegen mijn dieet, ze zien de positieve effecten. En aangezien ik precies dat mag eten wat ik lekker vind, is het voor mij niet moeilijk om dit dieet vol te houden! :-)