imageMidas Dekkers wil ons op de fiets naar het werk hebben. Stom natuurlijk, want je woont in Ammerzoden en werkt in Amsterdam. Al creëerde hij vorige week de nodige mist, voedingsprofessor Martijn Katan lijkt vooral te vinden dat we niet gezonder, maar minder moeten gaan eten. Ook stom natuurlijk, want food is overal omdat Nestlé en Unilever nu eenmaal moeten groeien. Of het eten flink duurder maken. Kan ook, maar het schijnt nog ingewikkelder te zijn dan het aanpakken van vetbuik ;-)

Daarom is ervoor gekozen dat op te lossen door mensen gewoon door te laten eten zoals ze dat gewend zijn en ze het dan er weer af te laten bewegen. Aan de Mayo Clinic in Minnesota hebben bewegingsexperts een volledig uitgerust bureau ontwikkeld waar je aan kunt fitnessen terwijl je de baas gewoon blijft dienen.
Het zou mensen jaarlijks tot maar liefst 30 kilo's kunnen helpen verbranden. Die dertig kilo is overigens het equivalent van dagelijks 1 Amerikaanse mijl (1,6 km) gewoon lopen.

De simpele interpretatie van dit nieuws is dus dat er vier opties zijn die corresponderen met 4 klantprofielen:
1) voor liever-luien-dan-moeien: niet bewegen en minder eten
2) voor absoluut-onbeheersbare-altijd-en-overal-eters: je standaard werkplek met het antivetbuik-bureau inrichten en de baas daar wat voor betalen
3) voor grage-eters-die-zich-af-en-toe-vergrijpen-aan-wat-lekkers-dat-ze-nou-eenmaal-niet-kunnen-laten-liggen: 35 minuten op het antivetbuik-bureau, betaald door de baas, maar gesponsord door de overheid
4) voor doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg eters: in plaats van met de lift met de trap en nog even een rondje om het gebouw of, als je nou eenmaal meer eet, verhuizen naar ca. 10 km van je werk zodat je weer op de fiets kunt (uiteraard: met van overheidswege te leveren anti-obesitasverhuissubsidie)

Ziezo. Zo los je dus vetbuik op. Het hangt gewoon van je profiel af. De basis voor het marketingcommunicatie- en beleidsplan ligt hiermee klaar.

Is het echt zo simpel, of moeten we het misschien toch ook maar over voeding hebben?

Btw, de European Food Safety Authority kwam deze week met de ontwerprichtlijnen voor wat fabrikanten op hun pakjes, bakjes en zakjes gezond mogen noemen. Ik ben bang dat ze het soort claims dat je op apparaten en bureau's mag plakken nog niet hebben meegenomen ;-)
Dit artikel afdrukken