image
krux

Met deze slogan wordt een nieuw begrip in Nederland gelanceerd. In de Duitse deelstaat Hessen is 'boerenfairmelk' al ingeburgerd. Faire melk komt van koeien die veel bewegingsvrijheid krijgen, uitloop krijgen in de vrije natuur en gevoerd worden met biologisch verbouwde producten. Gezonde koeien zijn productief, hebben een sterk immuunsysteem en geven hoogwaardige en natuurlijke melk.

Van deze biologische melk worden voedingsprodukten gemaakt met een hoge kwaliteit, die rijk zijn aan natuurlijke voedingsstoffen en geen schadelijke bevatten. De koeien onderhouden het landschap waarin ze zelf figureren. De boeren zetten zich actief in voor de versterking van de natuur en landschap in hun regio. Werken in harmonie met de natuur!

Met een 5 eurocent hogere prijs voor het Vecozuivel werk je mee aan het duurzaam in stand houden van de natuur en landschap in je regio en de boer blijft in staat dagelijks zijn pak "Faire" melk aan te bieden. Samen verantwoordelijk voor een duurzame toekomst! Deze 5 cent wordt 1 op 1 aan onze boeren doorgegeven.

In het project Boerenfairmelk zijn de boeren van Vecozuivel verenigd. Vecozuivel krijgt de laatste jaren steeds meer bekendheid onder de Nederlandse veehouders. Vecozuivel is bekend als leverancier van o.m. de supermarktformules Hoogvliet, DekaMarkt, Deen, Vomar etc, als afzender van biologische schoolmelk in Nederland, als biologische melkleverancier van de KLM en van de restaurants van La Place.

Naar verluid is Cees Veerman, onze minister van landbouw, ook geïnterresseerd in dit nieuwe product. Hij weet nog niet of hij plaats kan vinden in zijn agenda om bij de presentatie aanwezig te zijn. De lancering gaat plaats vinden in Duitsland op de Biotech2006 . Ik zou zo zeggen, minister Veerman, het is een kwestie van prioriteiten stellen! Dit verhaal speelt internationaal een nationaal een steeds grotere rol dus...... zorg dat u erbij bent!

Bron Foodholland
Dit artikel afdrukken