image

In the Observer van dit weekend is een verhaal te lezen over hoe ze in Schotland met de koeien omgaan. Als je aardig tegen het beest bent, krijg je betere biefstukken. En het vlees blijft een paar weken in de koeling hangen na de slacht, dan verliest het vocht en krijg je meer vlees. Het is nu wetenschappelijk bewezen: wanneer je een dier beter behandelt is het vlees na de slacht van hogere kwaliteit. In Schotland passen ze deze kennis nu toe. Geen lange termijn stress voor de beesten tijdens hun leven, want dat proef je straks. Een onprettig behandelde koe bouwt minder vet op. En vet is nodig voor mals en smaakvol vlees.
Het slachthuis bevindt zich op een kwartier rijden afstand. Hoe korter die afstand hoe minder korte termijn stress. En met een paar lotgenoten is het ook gezelliger. Daarna blijven ze een nacht bij het slachthuis bivakkeren om tot rust te komen in een geluidarme omgeving, waarna ze de dag erop geslacht worden.
Het hele verhaal is hier te lezen:
http://observer.guardian.co.uk/foodmonthly/story/0,,2192991,00.html



Dit artikel afdrukken