image

Het is in ieder geval een vorm van creatief ondernemen! Maar is dit nou Friese slimmigheid of gezond boerenverstand?

De Jumbo-supermarkt in Dokkum van ondernemer Titus Vogt krijgt vanaf 12 maart een gezondheidsschap dat is ingericht door het plaatselijke ziekenhuis De Sionsberg.
Het schap is een initiatief van internist Hilde Royen. In samenwerking met haar en de afdeling diëtetiek van het ziekenhuis wordt elke week een aantal gezonde producten uitgelicht. Royen merkt dat voedingsadviezen die zij patiënten in de spreekkamer geeft, niet blijven hangen tot aan het bezoek aan de supermarkt. Dit terwijl daar juist de keuze wordt gemaakt. ‘Met een speciaal schap bereiken we iedereen. Zo helpen we een handje bij de keuze voor een gezond voedingspatroon’, aldus de internist.
Afvallen
Jumbo-ondernemer Titus Vogt was meteen enthousiast over het idee. ‘Als supermarkt willen wij graag bijdragen aan een gezond eetpatroon van de mensen. We hebben een breed aanbod aan producten, daarom is een advies aan de klant nooit weg.’ Vogt benadrukt dat in het schap niet alleen afslankproducten komen te liggen. ‘Het advies van De Sionsberg is voor iedereen. We geven gewoon aan welk product past in een gezond voedingspatroon.’


bron: distrifood

Dit artikel afdrukken