image

Lieve kerel hè?

Ook Australie heeft zo zijn problemen met dierenrechtendiscussies. Rond Canberra dreigt een troep kangaroos volgens de autoriteiten dood te gaan vanwege de aanhoudende droogte. Daarom moeten ze worden afgeschoten. Temeer omdat deze troep bedreigde plant- en diersoorten bedreigt.

Dierenrechtenactivisten vinden dat ze niet mogen worden afgeschoten omdat ... ze niet mogen worden doodgeschoten. Kennelijk mogen ze wel doodgaan en lijden. Zouden ze ook tegen euthanasie zijn? Vooruit, die is best hard geformuleerd. Maar toch, kijk er eens zo naar en je bril verschiet toch een beetje van kleur, hoop ik.

Jaarlijks worden in Australië miljoenen kangaroos gedood omdat ze zich snel voortplanten en in landbouwgebieden de oogst opeten.

Volgens CBS-news is er sprake van een urban-attitude. Net als het feit dat er inmiddels gewerkt wordt aan contraceptie voor kangaroos (die je zoals je weet ook kunt eten): Shooting kangaroos is a violent thing that for urban populations is becoming increasingly undesirable," said Fletcher, who is developing the contraceptive in conjunction with the University of Newcastle.
Dit artikel afdrukken