Culinair journalist Hiske Versprille van Het Parool gaat naar de Volkskrant. Daarmee verlegt ze haar werkterrein van Amsterdam naar geheel Nederland.
Hiske Versprille is een inmiddels gevestigd Amsterdams talent. Na haar studie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze ruim drie jaar als fulltime kok in verschillende restaurants; vervolgens bekwaamde ze zich in journalistiek werk. In 2011 begon ze bij Het Parool als algemeen verslaggever met speciale aandacht voor zaken rond voedsel en voeding. Na het overlijden van de roemruchte culinair criticus Johannes van Dam volgde ze hem officieel op als restaurantrecensent bij het Parool.
Uit betrouwbare bronnen bij Het Parool vernamen we dat Versprille naar de Volkskrant gaat. Daar zal ze nationaal restaurantrecensies gaan schrijven. Desgevraagd bevestigde Versprille het nieuws.
Ze verwierf landelijke bekendheid door haar ontmaskering van biefstukrestaurant Piet de Leeuw in Amsterdam. Al jaren ging het gerucht dat het restaurant in plaats van runder-, paardenbiefstuk serveerde. Versprille bewees het door een eenvoudige DNA-test en won daarmee De Tegel, een prestigieuze journalistieke prijs. De jury van De Tegel roemde Versprille voor haar presentatie van 'stadsnieuws met landelijke allure'. De jury gaf haar een compliment in een tak van journalistiek waarin gewichtige meningen doorgaans de boventoon voeren: "De trits onderzoeksartikelen in een sector waar de gespecialiseerde journalisten te zelden onderzoek doen, is goed geschreven, met een lichte toon die mooi contrasteert met de vasthoudendheid van de verslaggever."
Hopelijk wint de Volkskrant met deze keuze een journalist die met haar benadering van voedsel en voeding niet alleen boven de grootstedelijke geest uit weet te stijgen, maar de Nederlandse eetjournalistiek bovendien een verfrissend informatieve allure weet te geven. Tot de zomer zal Versprille voor Het Parool blijven schrijven.
Dit artikel afdrukken
Uit betrouwbare bronnen bij Het Parool vernamen we dat Versprille naar de Volkskrant gaat. Daar zal ze nationaal restaurantrecensies gaan schrijven. Desgevraagd bevestigde Versprille het nieuws.
Ze verwierf landelijke bekendheid door haar ontmaskering van biefstukrestaurant Piet de Leeuw in Amsterdam. Al jaren ging het gerucht dat het restaurant in plaats van runder-, paardenbiefstuk serveerde. Versprille bewees het door een eenvoudige DNA-test en won daarmee De Tegel, een prestigieuze journalistieke prijs. De jury van De Tegel roemde Versprille voor haar presentatie van 'stadsnieuws met landelijke allure'. De jury gaf haar een compliment in een tak van journalistiek waarin gewichtige meningen doorgaans de boventoon voeren: "De trits onderzoeksartikelen in een sector waar de gespecialiseerde journalisten te zelden onderzoek doen, is goed geschreven, met een lichte toon die mooi contrasteert met de vasthoudendheid van de verslaggever."
Hopelijk wint de Volkskrant met deze keuze een journalist die met haar benadering van voedsel en voeding niet alleen boven de grootstedelijke geest uit weet te stijgen, maar de Nederlandse eetjournalistiek bovendien een verfrissend informatieve allure weet te geven. Tot de zomer zal Versprille voor Het Parool blijven schrijven.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
In de opsomming hierboven, van verdiensten van Versprille, ontbreekt nog haar snelle, dolkomische ontmaskering, absoluut kleren van de keizer, van een pop-up kakrestaurant van Kranenborg en de Vara (Wereld draait door).
Versprille kan iets, doet iets, dat lezers doet schateren. Komt niet veel voor in de culi-kerk.
#4 Ik vind dat nog wel wat. We hebben dus een professionele pers die geruchten niet eens op een fatsoenlijke manier onderzoekt. Doet me een beetje denken aan de 'research' over de familie van der Valk.
Onvoorstelbaar dus, Erik, dat niemand het eerder bedacht. Nederland zit te wachten op meer van dat soort feitelijke journalistiek.
Een prestigieuze prijs wordt het genoemd. Omdat een journalist een stukje vlees van een restaurant (dat al jaren verdacht werd) laat testen...??
Maar de pagina bestaat wel hoor. Probeer het nog maar eens.