Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashHaringkuit is H.I.G.K vindt Versprille

Culinair recensent Hiske Versprille van de Volkskrant koos - geheel tegen haar principes - een officieel stokpaardje: 'haringkuit'. Zwarte, op steurkaviaar lijkende balletjes met een zoutige, rokerige smaak. Het.Is.Geen.Kuit. En al helemaal niet van haring. Haringeitjes zijn speldenknopklein en crèmekleurig. De zwarte 'haringkuit' is "gemaakt van een bouillon van gerookte visafval, gekleurd met inktvisinkt, op smaak gemaakt met ­citroenzuur en E621 en met een geleermiddel tot balletjes gevormd." Pure nep dus.

Volkskrant - Toen wij van The Millèn vertrokken: waarom dit Rotterdamse restaurant ons niet kon overtuigen, 24 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.