Aankomende weken zetten we verschillende genomineerden in de spotlight om beter kennis te maken met hun product. Vandaag: Marianne van Es en Jenny Borkent over het product WholeFiberTM, gedroogde crunchy witlofwortel.
Voldoende vezels binnenkrijgen is wel heel belangrijk. Een dagelijks tekort aan vezels kan leiden tot zogenoemde welvaartsziektes, zoals overgewicht, chronische buikklachten, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
WholeFiberTM: vezelbommetjes
Het is onze missie om mensen te helpen controle te krijgen over hun dieet, hun gezondheid en hun kwaliteit van leven. Dat doen we met ons product WholeFiber. WholeFiber bestaat uit 100% gedroogde crunchy witlofwortel (cichoreiwortel), puur natuur van Nederlandse bodem. Deze wortel hebben we gekozen omdat het de meest vezelrijke groente is die er bestaat. Hij bestaat namelijk uit 35% prebiotische vezels. In gedroogde vorm neemt dit percentage toe naar maar liefst 85%. Het zijn echte vezelbommetjes dus!
Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgenBack to the roots – gut health matters
WholeFiber bevat een unieke combinatie van prebiotische vezels, namelijk inuline, pectine, hemicellulose en cellulose. Deze vezels zijn ontzettend goed voor de bacteriën in de darmen. De darmbacteriën fermenteren deze prebiotische vezels in de dikke darm, hierbij worden korteketenvetzuren (KKV) zoals butyraat, acetaat en propionaat geproduceerd. Deze KKV hebben een positief effect op de gezondheid; met name butyraat, die anti-inflammatoire eigenschappen heeft, de postprandiale glucoserespons [de verandering van de bloedsuikerspiegel in je lichaam na het eten van een maaltijd, nvdr] positief beïnvloedt, de darmbarrière beschermt en een belangrijke energiebron is voor de darmwandcellen. Doordat WholeFiber minimaal bewerkt is, zitten de prebiotische vezels nog in de hele (intrinsieke) plantcelstructuur. Hierdoor worden de vezels geleidelijk vrijgegeven in de darm en bereiken ze de distale darm. In de distale darm [het laatste gedeelte van de darm, nvdr] worden de meeste korteketenvetzuren geproduceerd en hebben deze vetzuren de meeste positieve effecten op de gezondheid.
WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat!WholeFiberTM en de wetenschap
WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en universiteiten om samen de werking van WholeFiber met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat! Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research, bij mensen met prediabetes is bijvoorbeeld gebleken dat WholeFiber een positief effect heeft op het darmmicrobioom, korteketenvetzuren, butyraatproductie [aanmaak van het korteketenvetzuur met positieve werking op de darmen, nvdr], de stoelgang en bloedglucosewaarden. Mocht je benieuwd zijn naar deze andere wetenschappelijke studies met WholeFiber, download dan onze whitepaper (EN).
Momenteel is Maastricht Universiteit een vervolgstudie aan het afronden waarbij wordt gekeken naar de effecten van 12 weken WholeFiber-inname op metabole parameters (onder meer insulinegevoeligheid en gewicht- en bloedwaarden zoals glucose, HbA1c, triglyceriden en cholesterol) in mensen met prediabetes. Vanuit Wageningen University & Research wordt op dit moment een studie uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de effecten van WholeFiber op buikklachten van mensen met constipatie. Ook is WholeFiber partner van GEEF om je Buik. In deze studie bekijken onderzoekers van Wageningen University & Research en Vrije Universiteit Amsterdam, in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting, de effecten van voeding op de darmbacteriën en het immuunsysteem.
Voeg WholeFiberTM toe aan je dagelijks dieet
Voeg dagelijks twee tot drie eetlepels WholeFiber toe aan je eten. Doe de vezels door je yoghurt of cornflakes of strooi het over je soep of salade. Start met 1 eetlepel per dag (4 gram vezels) gedurende twee weken om je darmen te laten wennen en bouw vervolgens op naar dagelijks twee tot drie eetlepels. Ons product maakt het mensen gemakkelijker om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen.
Op social media delen we regelmatig receptideeën, kijk op onze website of download ons receptenboekje.
Stem op ons via deze link. Zoek op WholeFiber en zet een sterretje voor de naam. Vul daarna je naam en mailadres in en klik op verzenden.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik ga er van uit dat dit betaalde content is?
Het staat letterlijk in de eerste regel van het artikel.
In de eerste regel staat 'ingezonden'. Maar bijna alle bijdragen worden ingezonden, ook dit commentaar. 'ingezonden' zegt mij niets over de overweging c.q. het criterium van de uitgever (of de redactie?) om dit te plaatsen. Betekent dit dat Foodlog dit product als 'oke' bestempelt? Zeg 't maar.
Misschien kan de Redactie duidelijk maken waar 'ingezonden' voor staat, ook financieel? En dat duidelijk in het kopje 'over ons' plaatsen, cq steeds onder die 'ingezonden'-artikelen.
Net als Martin vind ik nl niks erover. Je moet dat toch zo kunnen zien staan?
PS #3 : zo te zien geeft Fl een prijs uit, en vindt dat chicorei-zaagsel kennelijk oké.
PPS, ik laat wilde chicorei in de tuin bloeien. Sterke droogte-resistente planten met mooie blauwe bloemen 'sochtends, die dan vol zitten met allerlei bijtjes, en ook een vlinder. In de herfst eten bijvoorbeeld putters de zaden.
Cichorei, ook leuk als veevoer...
En een stuk goedkoper, zie bijvoorbeeld hier. WholeFiber kost bijna 20 euro voor 350 gram...