Op het nieuwe foodlog kan alleen nog worden gereageerd door mensen met een account. Die is gratis en je gegevens blijven vertrouwelijk. We delen ze met niemand en gebruiken ze zelfs niet om je onze eigen wijn en zelf gemaakte lavendelsiroop te verkopen.
De nieuwe huisregels leiden tot wat opstoppingen en 'gedoe' in het begin, want niet iedereen heeft zijn inlogcodes meer paraat. Daar zullen we even overheen moeten groeien. Bij het inloggen verschijnt een melding 'inlogcodes vergeten'. Als je daar je emailadres invult, stuurt het CMS je automatisch nieuwe codes. Die kun je desgewenst aanpassen.
Het sterrensysteem gaat als volgt werken:
1. oude reacties kunnen nul sterren hebben, nieuwe niet meer
2. * = je hebt een account, je kunt reageren op alle rubrieken behalve Achtergrond
3. **= je hebt een aantal keren gereageerd en we hebben je een beetje leren kennen
4. *** = je kunt reageren in Achtergrond
5. **** = je kunt zelf Nieuwsberichten, cq. korte commentaren op actueel nieuws klaarzetten
6. ***** = je kunt zelf artikelen klaarzetten voor Achtergond
De redactie zet ze open en behoudt zich een redactionele slag voor om de formule van de site een eenheid te laten blijven.
De 3e, 4e en 5e ster verdien je door je commentaren. De redactie stelt een met naam en toenaam bekende communityraad van 21 mensen samen die beslissen of je een stap hoger in de schrijf- en reageerhiërachie komt. Dat doet de raad op basis van de volgende criteria:
- draag je bij aan het ontstaan van inzicht in het nieuws voor lezers
- draag je bij aan ont-dekken van al die aspecten van de wereld van eten en drinken die het publiek nog niet kent
- draag je bij aan het ontwikkelen van het denken over de vraagstukken die op foodlog aan de orde zijn
- speel je het spel sociaal goed en heb je respect voor zowel emoties van mensen als de feiten die zij aandragen
- draag je bij aan het doen ontstaan van een 'open discours' waarin mensen vanuit uiteenlopende levenshoudingen en achtergronden met elkaar kunnen praten over de verschillen in hun manier van kijken en de mogelijke interessante perspectieven die daaruit ontstaan
De raad is 360-graden rond samengesteld. Er zitten feitelijk kundige mensen en sociaal begaafde mensen vanuit verschillende velden van de samenleving in.
Op dit moment kan iedereen met drie sterren reageren in Achtergrond. Die sterren heeft het systeem je automatisch toegekend als je hier als auteur bent opgetreden. Als je een (nieuwe) account hebt aangemaakt naast je auteursaccount dan gaat het nog even mis. Hopelijk zijn we zo snel mogelijk door die opstartperikelen heen.
Dit artikel afdrukken
Het sterrensysteem gaat als volgt werken:
1. oude reacties kunnen nul sterren hebben, nieuwe niet meer
2. * = je hebt een account, je kunt reageren op alle rubrieken behalve Achtergrond
3. **= je hebt een aantal keren gereageerd en we hebben je een beetje leren kennen
4. *** = je kunt reageren in Achtergrond
5. **** = je kunt zelf Nieuwsberichten, cq. korte commentaren op actueel nieuws klaarzetten
6. ***** = je kunt zelf artikelen klaarzetten voor Achtergond
De redactie zet ze open en behoudt zich een redactionele slag voor om de formule van de site een eenheid te laten blijven.
De 3e, 4e en 5e ster verdien je door je commentaren. De redactie stelt een met naam en toenaam bekende communityraad van 21 mensen samen die beslissen of je een stap hoger in de schrijf- en reageerhiërachie komt. Dat doet de raad op basis van de volgende criteria:
- draag je bij aan het ontstaan van inzicht in het nieuws voor lezers
- draag je bij aan ont-dekken van al die aspecten van de wereld van eten en drinken die het publiek nog niet kent
- draag je bij aan het ontwikkelen van het denken over de vraagstukken die op foodlog aan de orde zijn
- speel je het spel sociaal goed en heb je respect voor zowel emoties van mensen als de feiten die zij aandragen
- draag je bij aan het doen ontstaan van een 'open discours' waarin mensen vanuit uiteenlopende levenshoudingen en achtergronden met elkaar kunnen praten over de verschillen in hun manier van kijken en de mogelijke interessante perspectieven die daaruit ontstaan
De raad is 360-graden rond samengesteld. Er zitten feitelijk kundige mensen en sociaal begaafde mensen vanuit verschillende velden van de samenleving in.
Op dit moment kan iedereen met drie sterren reageren in Achtergrond. Die sterren heeft het systeem je automatisch toegekend als je hier als auteur bent opgetreden. Als je een (nieuwe) account hebt aangemaakt naast je auteursaccount dan gaat het nog even mis. Hopelijk zijn we zo snel mogelijk door die opstartperikelen heen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ben benieuwd hoe dit sterrensysteem gaat werken. Wel een interessant idee. Ik zou zelf nog als criterium willen toevoegen dat reacties altijd plaatsvinden onder "eigen naam" en niet anoniem.
Spannend allemaal Dick. Vertel even wat meer over de 'raad' is dat de redactie, of is er naast de redactie nog een redactieraad? En hoe gaat het 'klaarzetten' van artikelen? En wie - behalve jij - hebben er vijf sterren? En komt er een colofon van contribuanten?
Ik ben toch nog steeds bang dat ik in een psychologisch experiment ben terecht gekomen met die sterren. Ik ben benieuwd naar je boek Dick. Ik val van mijn stoel van het lachen als het over sociale interactie op internetfora gaat.
@ Arend Hermans.
Natuurlijk kan ik onder mijn eigen naam reageren. Maar wie controleert nu of ik echt Henk de Vries uit Annerveenschekanaal ben? Reageren onder "eigen naam" is net zo anoniem als onder je nickname.
Toch geven die sterren een beeje de indruk van hoe "relevant" je bent; of je niet te dom, of te suf, of te lelijk, want wie weet waar je op gescreend wordt. bent bevonden om ergens op te reageren. Zo'n systeem is het recht van foodlog, maar ik vraag me wel af wat het nut is dat iedereen de sterren kan zien. Die zouden toch ook alleen voor de redactie en de persoon in kwestie zichtbaar kunnen zijn? Dat heeft voor foodlog en de auteur hetzelfde effect en is wat beschaafder.