En tussen de middag ook weer zeker?
Een broodje kaas bij het ontbijt is onder Nederlanders nog steeds erg populair. Dat blijkt uit onderzoek onder 500 mensen in opdracht van Amsterdam RAI in het kader van de vakbeurs Bakkerij Dagen, die van 2 tot en met 4 maart wordt gehouden. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat een op de drie Nederlanders het brood het liefst belegt met vleeswaren. Favoriet zijn vooral rosbief, ham en worst. Zo'n 10% kiest voor zoet beleg als hagelslag en jam.
Gezond doet het ook goed bij de aankoop van brood, want favoriet zijn meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood. Bijna 40% koopt het brood meestal bij de bakker en zo'n 60% in de supermarkt. Nederlanders zijn doorgaans van mening dat het brood bij de bakker lekkerder is dan brood uit de supermarkt. Men gaat vooral vanwege het gemak naar de supermarkt. Met name vrouwen noemen ook de prijs een reden om niet naar de bakker te gaan. Vier op de tien Nederlanders neemt op een werkdag voor de lunch ook boterhammen van huis mee.
bron: AD met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nederlanders zijn doorgaans van mening dat het brood bij de bakker lekkerder is dan brood uit de supermarkt. ja mensen dat heet nu vers!
Is er veel verschil dan met al die bakkers die allang niet meer zelf bakken?
Absoluut, vergeet niet dat geur, hoe het eruitziet en de authenticiteit van het product hier aan meewerken. Wij hebben een bakkerij in ons winkelcentrum die niet niet ter plaatse bakt, een zgn. koude bakker. Daar kun je wel degelijk brood krijgen dat een gradatie beter is dan brood van de supermarkt.
Bij bakkers die zelf bakken staat -als het goed is- altijd een rij waar je moet wachten. En je koopt meestal meer dan je eigenlijk van plan was. Iedereen loopt daar vrolijk en met een glimlach vandaan, let maar eens op. Hier zouden psychologen een dankbaar onderwerp aan hebben.
Ik denk dat het probleem van veel bakkers juist is dat ze zich in kwaliteit van hun brood nauwelijks onderscheiden van de super. Hun brood komt nl. uitdezefde (typen) fabrieken.
Zullen we hier eens een lijstje van warme bakkers proberen aan te leggen? IK ben overigens bang dat het nogal kort zal blijken.
Als het om de smaak van het beleg gaat, staat het mij tegen om al dat lekkers op ovenheerlijk brood te leggen. Dan proef je niets meer van het beleg.
Wij doen het thuis, als we zeer smaakvol brood hebben, eigen alleen met boter. Als we verse vleeswaren en kaas hebben, doen we dat op gewone grofvolkoren. In het belang van de smaak van het beleg.