Yannick selecteert en koopt zelf zijn varkens bij kleine boeren in de Aveyron-streek (bio zal hem worst zijn, als ze maar goed hebben geleefd en gegeten), slacht zelf en verwaardt ze helemaal. Wat de ballen en de oren kosten weet ik even niet, maar ook die kun je krijgen. Mensen uit Pézenas haasten zich, want iedere dier heeft er maar twee. Zonde om ze tot een McBurger of Unox Gehaktbal te laten vermalen. Idem voor de vier pootjes.
Yannick zou ook wel gek zijn, want dan krijgt hij er niks voor.
Ik weet wel wat een hele gekookte varkenssnuit kost. Kan direct in de salade - alleen even in plakjes snijden - en is uitstekend goed te houden in de koelkast. Raad eens?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De eerste reactie kwam per mail binnen. Prijs meteen goed geraden. Hoofdprijs is er dus uit (maar ik hou de prijs nog even stil).
Anderen nog gedachten voor een element dat een Ndl. slager nauwelijks een paar eurocenten oplevert, maar een Zuiderse wat meer?
@ Dick, ik verwacht dat dit zo rond de 10 euro kost.
In Parijs waarschijnlijk. Hier minder.
(voor alle duidelijkheid, het gaat om de 'groin', het zgn. 'stopcontact')
begrijpelijk, exclusiviteit dient te worden betaald nietwaar? Ik dacht inderdaad dat het om de gehele snuit ging. Heb dat overigens nog nooit gegeten, heeft dat deze lfde textuur als tong?
Voor het stopcontact zul je daar 3 euro wel klaar zijn.
In de richting!