Yannick selecteert en koopt zelf zijn varkens bij kleine boeren in de Aveyron-streek (bio zal hem worst zijn, als ze maar goed hebben geleefd en gegeten), slacht zelf en verwaardt ze helemaal. Wat de ballen en de oren kosten weet ik even niet, maar ook die kun je krijgen. Mensen uit Pézenas haasten zich, want iedere dier heeft er maar twee. Zonde om ze tot een McBurger of Unox Gehaktbal te laten vermalen. Idem voor de vier pootjes.
Yannick zou ook wel gek zijn, want dan krijgt hij er niks voor.
Ik weet wel wat een hele gekookte varkenssnuit kost. Kan direct in de salade - alleen even in plakjes snijden - en is uitstekend goed te houden in de koelkast. Raad eens?
De slager in ons dorp slachtte tot een paar jaar geleden altijd zelf. Maar zijn knecht is opgestapt en nu koopt hij delen vlees in. Hij maakt ook nog wel dingen zelf: gehaktballen, barbecueworstjes, imitatiefabrieksvoer. Ik kan dat geen verwaarden noemen. De man zelf is ernstig depressief geworden, omdat hij zijn ambacht niet meer kan uitoefenen zoals voorheen. Te lastig, te duur, te veel regeltjes.
Ik rijd dus een blokje om naar de slager in Heusden.