Foodnavigator.com meldt dat de afschaffing van transvetten mogelijk een Pyrrhus-overwinning is. De zgn interesterified fats waarmee ze vervangen worden zijn zo mogelijk nog schadelijker dan transvetten.
Daar sta je dan weer als gewone burger net nu we allemaal zo trots zijn dat die transvetten zo zijn teruggedrongen. Hoe zit het nu eigenlijk met die margarines waar ze allemaal uit zijn gehaald?
Maar eerst eens even heel simpel (want waar rook is zal wel vuur zijn): hoe lang gaan we nog door met dit soort 'van-de-regen-in-de-drup-strategieën'? Of is het onzin?
Dit artikel afdrukken
Daar sta je dan weer als gewone burger net nu we allemaal zo trots zijn dat die transvetten zo zijn teruggedrongen. Hoe zit het nu eigenlijk met die margarines waar ze allemaal uit zijn gehaald?
Maar eerst eens even heel simpel (want waar rook is zal wel vuur zijn): hoe lang gaan we nog door met dit soort 'van-de-regen-in-de-drup-strategieën'? Of is het onzin?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Tja..., ik probeer mensen altijd zo natuurlijk als in hun situatie mogelijk is te laten eten, dan heb je één en ander wat meer in eigen hand. Ikzelf ben er overigens niet echt trots op dat transvetten zo zijn teruggedrongen, terugdringen is voor mij niet goed genoeg...
Het is bedroevend. Straks valt de industrie terug op transvetten vanwege onze gezondheid.
@Ailko
Dat grootbroodcreme, waar je het in een broodonderwerp over had, heb jij enig idee waar dat van gemaakt wordt? Is dat een margarine derivaat?
Maar Jacobus, zaait het Foodnavigator-artikel nou paniek of is de transvet-vervanger bestens een product dat het voordeel van de twijfel verdient? (het volk moet nu eenmaal toch aan de scientific)
Het kan twee kanten opgaan. Of er zijn mensen die nu eindelijk gaan zeggen: "Zie je wel, het is troep, niet meer eten nu" óf ze gaan zeggen: "Het maakt helemaal niets uit wát je eet, ze vinden er toch altijd wél iets fouts in", met alle gevolgen van dien.
Of je nu transvet vervangt door een transvetvervanger, of verzadigd én onverzadigd vet in pindakaas door suiker of suikergerelateerde stoffen. Met gezondheid heeft het niets van doen. Voordelen van twijfels krijgen ze van míj niet...
In het enige landje waar margarine boter wordt genoemd, houd ik me aan het aloude dierlijke product. Amen.