Daar sta je dan weer als gewone burger net nu we allemaal zo trots zijn dat die transvetten zo zijn teruggedrongen. Hoe zit het nu eigenlijk met die margarines waar ze allemaal uit zijn gehaald?
Maar eerst eens even heel simpel (want waar rook is zal wel vuur zijn): hoe lang gaan we nog door met dit soort 'van-de-regen-in-de-drup-strategieën'? Of is het onzin?
Je kunt het beste roomboter nemen. Dit bevat wel veel vet (80%), waarvan een groot deel verzadigd vet is, maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Het is een natuurlijk product. Neem liever af en toe een beetje roomboter dan grote hoeveelheden kunstmatige botervervangers als margarine en halvarine.
Ditzelfde geldt overigens voor heel veel andere voedingsmiddelen. Het grootste deel van de producten in de supermarkt heb je helemaal niet nodig. Alles kun je zelf maken van basisproducten als groente, fruit, volkoren meel, etc. Of ga eens een keer kijken in een natuurvoedingswinkel. Er is een enorm aanbod biologische producten die veel minder rommel bevatten en nog lekkerder zijn ook.