image

Een nieuwe leerstoel aan de Wageningen Universiteit moet er uiteindelijk toe leiden dat Nederlanders meer groente en fruit gaan eten.

Hoogleraar Ernst Woltering moet zorgen dat de gezonde hap de concurrentie aangaat met de nu favoriete 'snelle hap'. Om fruit en groente populairder te maken is het nodig dat de foodsector zich gaat bezighouden met kwaliteitsverbeteringen, vinden de betrokkenen bij deze leerstoel. Tegelijk moeten mensen weten dat groenten en fruit weinig calorieën bevatten waardoor het risico op overgewicht afneemt. Een dieet met veel verse groente en fruit bevordert bovendien de gezondheid. Afname
De afgelopen jaren nam de consumptie van verse groente en fruit in Nederland behoorlijk af. ‘Van de 19 tot 30-jarigen consumeert maar 7 procent de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 400 gram. Uit diverse studies blijkt dat dit ten koste gaat van de gezondheid, bijvoorbeeld in de vorm van toename van chronische ziektes en van de levensverwachting van de mens’, meldt Wageningen Universiteit

bron: ANP
Dit artikel afdrukken