De PvdD greep de affaire van de getergde gorilla Bokito al aan om na circussen nu ook te pleiten voor een verbod op het houden van mensapen. Dierentuinen als totaal zullen wel volgen. Vanuit het publiek heeft Diergaarde Blijdorp inmiddels een eerste strafrechtelijke claim aan haar broek.
Frans de Waal - de Amerikaans-Nederlands no 1 apendeskundige - heeft aangeven dat Bokito wel tot uiterste razernij moet zijn gedreven om over de gracht te springen.

Stephan Fellinger is opeens een apenvriend en heeft op Hyves een Bokito-fanclub opgericht. Bokito heeft inmiddels ook zijn eigen blog.



Als je na al het nieuws nog niet hebt gehoord wat gorilla's bedoelen als ze hun tanden laten zien, klik dan de link naar Frans de Waal even aan. De gebeten mevrouw die hier in het filmpje door haar man is opgenomen, denkt heel wat anders. Tot grote hilariteit van het publiek dat het waarschijnlijk ook niet weet, maar aan de andere signalen van de aap wel ziet dat het niet helemaal goed zit.

Misschien vergis ik me, maar ik heb het nog niemand hardop horen zeggen: ook al zijn er mogelijk een stel vervelende kinderen in het spel, die gebeten mevrouw is zo'n dierenknuffelaarster die een dierentuinverbod had moeten krijgen. Ze zegt dat Bokito nog steeds haar favoriete aap is! Volgende week begint het wat haar betreft dus weer opnieuw. Ik hoop in ieder geval dat ze in Rotterdam zo slim zijn haar buiten de poorten te houden.

Zo'n mening hier? Jazeker, we hebben het over een gevoel in onze maatschappij dat leidt tot dierenpartijen die buiten de realiteit staan.

En nu zijn er nog een paar dwazen ook die vinden dat het dier moet worden afgemaakt.
Dit artikel afdrukken